A kutyáknál hogy csinálják a szívultrahangot?
A kutyámnak valószínűleg van egy enyhe bradycardia-ja, és szeretném megcsináltatni az ultrahangot, hogy biztosat tudjak.
De nem szeretném ha emiatt bódítani kellene, mert pont akkor derült ki, hogy baj van a ketyegőjével, amikor altatni kellett az ivartalanításnál.
Szerintem bóditás nélkül nem csinálják. Legalábbis én egyszerre , egy altatásban szoktam mindent megcsináltatni.
Amikor kiderült a műtét előtt a szivbetegsége, ennek ellenére bealtatták? vagy műtét közben voltak problémák?
Hogy biztosat tudj, érdemes felhivni egy orvost, aki csinál szivultrahangot.
A macskámat nem bódították el, az orvos és egy másik ember fogta le, én simogathattam közben.
Tesznek folyadékot a szőrére és a műszerrel nézegetik.
Igen, sajnos a műtét közben derült ki.
A szíve nem bírta az altatógázt, és felborult a keringése. Minden életfunkciója leesett, negyed órán át küzdöttek, hogy életben maradjon. De végül be tudták fejezni a műtétet. Ennek másfél éve.
Nem a saját állatorvosunknál csináltattam, hanem egy állatkórházban. Utólag arra is gondoltunk, hogy túlaltatták, egy kistestű kutyát sajnos nem nehéz...
Az állatorvosunk mondta, miután meghallgatta, hogy egy kicsit lassabban ver a szíve, mint az átlagnak.
Ezért szeretnék biztosat tudni, mert ha az élet úgy hozza, hogy bármi miatt altatni kell, műtét, vagy akármi, akkor tudjak szólni, hogy ne gázzal altassák.
Ultrahanghoz nem kell altatni, nem baj ha megmozdul. Csak a röntgennél szokták, hogy ne mozogjon a kutya.
Viszont leborotválják a mellkasánál.
Jobbulást a kutyusodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!