Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit takar pontosan az hogy :...

Mit takar pontosan az hogy : ' Szobatisztaságra előnevelve'?

Figyelt kérdés
Yorkshire terrier kis kutyát szeretnék, de ami már alapból szobatiszta. Nos, annyira nem tudom el dönteni nézvén az oldalakat-leírásokat, hogy ez az "előnevelve" az már teljességet jelent-e, esetleg csak rajta vannak az ügyön?! A másik pedig : ez a pelusos dolog hogyan működik? Az akkor is kell, ha a kutya szobatiszta? vagy csak akkor, mikor elkezdődik a tisztaságra nevelés? Nem értem ezt a részét, ezért nagyon el kéne egy kis segítség kutya gazdiktól Yorki ügyben! És még egy valami : Tudtok weboldalakat felsorolni ahol le írással,árral és képekkel együtt mutatják őket? Néztem jó párat, de több ember többet lát.. :P Remélem tudtok segíteni ezekben. Ha igen, ezer köszönet érte!! :)
2010. dec. 30. 05:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A szobatisztaságra előnevelve az azt jelenti, hogy ismeri a pelust. Egy kölyöknek még 2-3 óránként pisilnie kell, fizikailag képtelen visszatartani, nincsenek még kialakulva azok az izmok. Ha szobatiszta kutyát akarsz, akkor felnőttben gondolkodj, mert az már immunizálva van, tehát ki tudod vinni, és vissza tudja tartani.

A pelus arra jó, hogy ne összevissza pisiljen a kicsi, hanem a pelusra. Viszont lelassítja a végleges kiszoktatást, mert mindig ott van lehetőségnejk a pelus, és később tanulja meg visszatartani.

A jó tenyésztőknél nincs kint ár, de ha minőségi, egészséges, fitt, fajtatiszta kiskutyát akarsz, akkor 100 ezer fölötti árra számíts.

Itt tudod elolvasni, hogy miért: [link]

És sok más hasznos infót is találsz ezen az oldalon, érdemes elolvasni.

Itt meg pár infó arról, hogy mik az átverések a hirdetésekben: [link]

2010. dec. 30. 07:29
 2/4 anonim ***** válasza:
25%

nah ezzel azért nem értek egyet.....

ha nem többszörös díjnyertes szülei vannak a kutyusnak akkor 60-70-80ért is vehetsz tk-es kutyát....mi 65ért vettük a kant....

nekem pelusos. de nem nagyon foglalkozik vele h van pedig már mindent megpróbáltam amit csak lehetett szal tényleg nem vmi jó, nekünk legalább is....várom már h nagyobb legyen ebből a szempontból..

ilyen oldalak, hát nem tudom expressz stb.....de it 90% szaporítók és vigyázni kell velük, mondjuk én itt találtam meg az enyémet.....de tele van olyannal ha figyelmesen olvasol ami már a leírásból is ordít, hogy itt vmi nincs rendben...

nem mondom h maradj kenneleknél mert azoknak is az 50-60%uk csak pénzre játszik.....

bizony rá kell szánni az időt elmenni megnézni a szülőket is papírokat is és ha meg van a t.szemle akkor szintem nem lehet gond...ettől függetlenül nézd át a picit h nem sérves-e, ollóharapás, fülek, szőr stb... mert manapság már papírokat is hamisítanak.....

2010. dec. 30. 10:24
 3/4 anonim ***** válasza:
ha viszont vállal garanciát akitől veszed...ok de akkor is mit kezdesz vele ha lesz vmi rejtett betegsége??? lehet visszafizet vmennyit az árból de hát akkor már úgy is egy életre veled marad visszaadni meg nem fogod mert megszeretted..tehát 100%os-an soha nem lehet kutyát venni....ezért kell nagyon figyelmesnek lenni és nem elhamarkodni...mert a szerencsén is múlik...
2010. dec. 30. 10:28
 4/4 Akiteki ***** válasza:

Mint a vágócsirke. Arra szokták mondani, hogy előnevelt.

Ez úgy hülyeség, ahogy van, a kiskutya nem fogja tudni az új környezetében, hogy hova szabad, hova nem. Egyébként is össze van zavarodva, hogy nincs vele a mami meg a tesók, minden szag új.

2010. dec. 30. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!