Segítség már az őrületbe kerget?
szeintem a szájkosár rossz ötlet hogy mindig rajta van,csak evésnél és játéknál nem.....
fújjátok be valami NEM MÉRGEZŐ,de ROSSZ ÍZŰ valamivel azt amit mindig rág és így biztos elmegy a kedve tőle...
Semmi képen ne tegyél rá szájkosarat egész napra,az nagyon rossz neki!Nagyon érthetett a kutyákhoz az aki ezt javasolta!:S
Próbáld megnevelni ha látod hogy rág akkor szólj rá erősebben hogy nem szabad,vagy hogy fúj!Az is jó ötlet amit az első hozzászóló írt!
De amúgy előbb utóbb kinövi!
1. Adj neki olyan rágós játékot, amit nem tud szétrágni.
2. Cseresznyepaprika, csili csodát tesz. Amit sajnálnál,ha szétrágná, dörzsöld be vele.
3.Szerezz olyan soklyukú játékot, amibe bele lehet rakni jutifalatokat, nagyon nehéz a kis résen kinyerni. Fél napot eldolgozik vele, nem ér rá rágni.
Na ebből a jóféléből készíts pálinkával vagy tisztaszesszel sűrű oldatot, kis olaj mehet bele,eldobható ecsettel kend be, ahol tilos a rágás.
Több tálkában készíts jó zsíros levest, amivel azért lehűsítheti a szegény száját.
Az én tacskóm annó még a betont is el kezdte rágni az ajtókeretnél, mikor a fával végzett, paprikaolajjal állítottam helyre a makacs kis fejét.
Áááh.. 7 hónaposan már nem igazán vált fogat, az enyém most 5,5 hónapos és már majdnem kint van neki mind. :)
Szerintem csak unatkozik. :D Amíg kint vagy vele, addig jó gyerek, aztán ha bemész akkor rág. :)
Az én németjuhászom is ezt csinálja. :D Bár nálunk senkit nem zavar, amikor majd kinövi/leszokik róla, akkor amit tönkretett helyre állítjuk. Ilyenek a gyerekek. :D
Egyébként ha rászólsz mikor látod, hogy rág, akkor idővel leszokik róla, de adj neki valami szupi játékot (bár az sem segít mindig) vagy fát (ami nem szálkás). Mondjuk az enyémnek is sok játéka van, ő mégis a garázsból pakolja ki az autó alkatrészeket. :D:D vagy amit épp talál. :D Mi megyünk utána, összeszedjük, amit szétrágott kidobjuk. :D A kerítésünknek is nekiesett, de sebaj, majd megcsináljuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!