Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet megállapítani,...

Hogy lehet megállapítani, hogy fajtiszta e egy kutya (labrador)?

Figyelt kérdés
2010. dec. 28. 20:01
1 2 3 4
 31/39 Akiteki ***** válasza:
87%

Zsazsabazsa, hidd el nekem, hogy már akkor is születtek kutyáim, amikor még tetováltak, én nagyon jól tudom, mi hogy működik.

Valaki jól megvezetett Téged, mert 5 éve lehet már választani a chipezés és a tetoválás között. Idén (még 2010 van) január 1-től már nincs válogatás, mindenkinek chip kell.

Épeszű tenyésztő nem nyúzta a kutyáját eddig sem a tetoválással, ha nem volt muszáj.

Amivel kevered, az a kormányrendelet, ami július 1-től lépett életbe, hogy minden tulajdonosváltáskor chip kell azokba a kutyákba is, akiknek eddig nem volt.

De ehhez köze nincs a MEOE rendszeréhez. A Te kutyusodnak azért nincs törzskönyve, mert meg sem igényelték neki, nem azért mert valaki a heréit tapogatta.

2010. dec. 31. 12:49
 32/39 zsuzsabazsa ***** válasza:

Akiteki

A MEOE-nél csak tavaly óta kötelező a chip. Addig tetkóztak. Más egyesületnél elképzelhető, hogy másképp volt.

A kutyámnak a törzskönyve meg van, mint írtam. Csak nem tetoválták be. Német Juhászról van szó.

2011. jan. 3. 15:33
 33/39 anonim ***** válasza:
Nekem 2 éves kutyám van, MEOE chipes. Már régóta nem tetoválnak. Tényleg nem értem miről beszélsz. Ráadásul a tetoválómesternek nincs semmilyen jogosítványa arra, hogy a kiskutyák minőségét mármilyen szempontból is bírálja.
2011. jan. 3. 16:16
 34/39 anonim ***** válasza:
0%

ÉN TUDOM!

Ha fekete a szájpadlása a kutyusnak, akkor fajtiszta. (:

2011. jan. 19. 12:23
 35/39 anonim ***** válasza:

Most jön majd a jó világ...

A tetováló mesternek joga volt eldönteni, hogy az alom megfelel-e a fajtajellegnek.Ha pl egy dobermann alomban nyomott orrú, nagy szőrű kölyköt látott, joga volt elutasítani a tetoválást, ha kételyei voltak a fajtattisztasággal kapcsolatban. Bizonyos fajtáknál a tetováló egyben alomellenőr is volt.

A csipezést ma állatorvosok csinálják. Hol is lehetne elvárni egy állatorvostól, hogy minden tenyésztett fajtánál tökéletesen felismerje, valóban annak a fajtának a kölykeit csipezi?Hol van joga megtagadni egy szolgáltatást? Erre lennének hivatottak az alomellenőrök, akik megnéznék az almot, és, ha megfelel a fajtának, engedélyezik a törzskönyvezést.

A mostani gyakorlat szerint alombejelentő lead, tk,csip megy orvoshoz és az szépen beteszi abba a kutyába, amit odavisznek.

2011. jan. 19. 12:39
 36/39 zsuzsabazsa ***** válasza:

Az alom ellenőrök tetováltak is. Sőt tovább megyek, az alomellenőr még küllembíró is. Ki mit vállalt még be a saját területén kívül. Persze mindet hivatalosan.Akármelyik orvos sem chipezhet fajtatisztát, csak amelyik szerződésben van az adott egyesülettel.

Sőt mint írtam chip mellett kérésre még tetoválást is kérhetsz.

2011. jan. 19. 14:38
 37/39 anonim ***** válasza:

Nem volt joga megtagadni a tetoválást. Ezzel az erővel azt is megnézhette volna, milyenek a fogak egy 6-8 hetes kutyának, és ha úgy dönt, kijelenti, ez és ez a kutya foghiányos lesz, nem tetovál. A tk a kutya eredetét igazolja, amihez jár az egyedi azonosító.

Neked most van egy beazonosíthatatlan kutyád, mert nem bizonyítható, hogy az a papír valóban azé a kutyáé. Gondolom, nyilván olcsóbban is kaptad meg, ha vetted.

2011. jan. 19. 15:20
 38/39 zsuzsabazsa ***** válasza:
Persze olcsóbban vettem. A tk-én ki is van pontozva a tetoválási szám, de nem ütötte be a fülibe. Az igazság az, hogy a másik heréje valóban nem is szállt le soha. Ezt persze előre nem lehet tudni. Van a kutyának tk-ja és még sincs.
2011. jan. 20. 13:59
 39/39 anonim ***** válasza:

Ez így fer. Bár, váltig állítom, nem volt joga megtagadni a tetkót.

Szegény kérdezőt meg totál átléptük:))))

2011. jan. 20. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!