Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tegnap hoztam el a 9 hetes...

Tegnap hoztam el a 9 hetes kiskutyumat, nagyon imádom, nagyon okos kis prücsök! Tanácsot kérnék azzal kapcsolatban, hogy néha játék közben úgy bepörög, hogy az arcom felé kap?

Figyelt kérdés

JRT kutyus

Valamint nem fogadja el pisi-kaki helynek sem az újságot, sem a rongyot? És még az a kérdésem is lenne, hogy egy ilyen kicsi kutyusnak hányszor kell aludni egy nap? Mert ő sokat alszik 3-4 óránként egy órát alszik!

2010. dec. 28. 13:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az odakapással kapcsolatban szólj rá hogy nem szabad érted meg vele ennek a jelentését mondjuk ugy h leállítod a játékkal...az én kutyám még a kutyapelust se fogadja el 8 hetes szintem nem kell emiatt aggódni később megtanulja bár én várom a sétáltatós időszakot már úgy könnyebb szobatisztaságra nevelni...

vizeletét itasd fel a ronggyal elvileg a szag miatt arra kéne mennie de mondom az enyém nem még szintem fiatal vagy nem tudom...

Alvás: sokszor kell aludnia olyan mint egy kis gyerek majdnem... az enyém 4-5 óra kivételével végig alszik...az alatt meg játszunk meg tanulunk...

remélem tudtam vmennyit segíteni...

2010. dec. 28. 13:33
 2/13 anonim ***** válasza:

Egy kölyöknek még ennyi az élete. Eszik, alszik, pisil, kakil, játszik, alszik.

Ha játék közben túl pörög hagyd faképnél, és ne foglalkozz vele míg meg nem nyugszik.

A szobatisztaság szerintem odébb van még, nekem sosem ment ez a kutyapelusra szoktatás.

Szerintem az a legjobb, ha eleinte takarítasz utána, és ha már úgy álltok az oltási programmal, hogy ki tudod vinni, akkor elkezded kiszoktatni.

2010. dec. 28. 13:33
 3/13 A kérdező kommentje:

Így próbáltam én is az odakapással meg a pisivel,akkor csak türelem,persze nem sikerülhet elsőre minden :)

Rendkívül okos...3-ból 3-szor megcsinálta az ül parancsot jutalomfalatért :D imádom

Köszönöm nektek...csak úgy félek,hogy elrontok valamit...és azzal neki rosszabb lenne mint nekem :S

2010. dec. 28. 13:42
 4/13 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, végzetes hibákat nem tudsz elkövetni. Minden hibát, amit elkövetsz, később ki lehet javítani, akár jobbra is. Mindenki követ el hibákat, nem vagyunk géniusz kutyanevelő zsenik, mint ahogy senki sem. Módszerek alapján dolgozunk, megpróbálunk segíteni mindenkinek, de hibák akkor is előfordulhatnak. És mivel ilyen okos a kutyusod, könnyű lesz őket kijavítani! :)

A kutyád élete most még egy pár hónapig kb ugyanez lesz. Alszik, eszik, iszik, pisil-kakil, játszik, rosszalkodik, és megint elölről :-)

A szobatisztaság csak később fog kialakulni. De legyél kíméletlen, tedd le neki a rongyot/újságpapírt, és oda kelljen neki kakilni-pisilni. Hogy oda végezze a dolgait, úgy érheted el, hogy amikor látod, hogy máshova kakil/pisil, akkor megfogod szépen a CSELEKVÉS KÖZBEN (!!) a nyakörvét, és odavonszolod arra a helyre, ahol szeretnéd, hogy folytassa. Egy-két ilyen alkalom, és oda fog szokni. Ha pedig megvannak az oltásai, akkor kezdheted kiszoktatni.

A sok alvás ilyenkor még természetes. Szüksége van az alvásra. Gondolj bele, amikor te ilyen pici voltál, te is milyen sokat aludtál. Szinte az egész napot végigaludhat, hát hadd aludja végig ő is! :) Hagyd aludni, legyen egy saját helye, ahova bármikor elvonulhat egy kicsit pihizni.

Ha az arcod felé kap, grabancfogás, és arrébb rakod, és nem foglalkozol vele pár percig. Aztán utána újra játszol vele. Hidd el, hamar le fog róla szokni, még nagyfiúskodik, de ez természetes nagyon kölyök még :)

2010. dec. 28. 13:54
 5/13 anonim ***** válasza:

Ő még gyerek:) Ne várd el tőle, hogy 1 nap után szobatiszta legyen. Ahhoz minimum napok, de inkább hosszú hetekre van szükség, hogy megtanulja.

A túlpörgés jellemző a kölyköknél, olyankor hagyd ott, hogy lehiggadjon.

Az alvás is normális, az embergyerekek is alvással töltik szinte az egész napot.

2010. dec. 28. 14:26
 6/13 anonim ***** válasza:
egyik bnőmnek ilyen kutyája volt és úgy belekapott az arcába,hogy kiharapott egy darabot az arcából.Én nem javaslom a kis termetű ebeket.Lelehet pontozni
2010. dec. 28. 17:49
 7/13 anonim ***** válasza:

Érdekes, erre a játékból harapdálásra sok féle véleményt tanácsot olvastam.

-Ott kell hagyni

-Sikítani kell

-Meg kell rázni

Nálunk meg az vállt be, hogy amikor játékból a lábunkat harapdálta, kapott egyet az orrára, egy összecsavart újságpapírral, és persze keményen : NEM SZABAD!

Lehet nem a legjobb módszer, de elég gyorsan felfogta. Bár szerintem kutyától függ, hogy melyik módszer jön be.

2010. dec. 28. 18:15
 8/13 anonim ***** válasza:
Ja, ezt a sikoltozni kell dolgot sose értettem. Mégis mire lenne jó?
2010. dec. 28. 18:16
 9/13 anonim ***** válasza:

"A kiskutyák az alomtársak között tanulják meg, hogy mekkorát haraphatnak játék közben. Ha az alomban az egyik kutya fájdalmasan megharapja a másikat, akkor a megharapott kutya rendszerint felnyüszít és odébbáll. Egy ütés a fenekére számára csak azt jelenti, hogy benne vagyunk a játékban. Lehet, hogy furán hangzik, de ha úgy érezzük, hogy a játék eldurvult, akkor fájdalmasan kiáltsunk fel és függesszük fel a játékot. A kiskutya hamar megtanulja, hogy mekkorát haraphat anélkül, hogy véget érne a játék."

Arra, hogy mielőtt a gazdihoz került is így kommuikálták felé ezt a problémát.

2010. dec. 28. 18:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Aha, értem. Végülis van benne logika. Lehet, rosszul gondolom, és lehet hogy hatásos módszer ez, meg az is lehet pár dologban én maradibb vagyok és a keményebb kéz híve.

Csak ööö... én nem a kölyök egyik alomtestvére vagyok, hanem egy ember aki fölötte áll, és ha eldurvul a játék akkor véget vetek a játéknak és jön a büntetés. Tanulja meg minél hamarabb, hogy hol vannak a határok.

Igaz, nekem rotim volt, jellemben kissé más, mint egy kis termetű terrier.

Mindenesetre, nagyobb korában se harapdált játékból, és tudta meddig mehet el.

Na mindegy, csak elgondolkodtam a dolgon.

2010. dec. 28. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!