Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ultrahang kimutatja hány...

Blackprincess kérdése:

Az ultrahang kimutatja hány kiskutya van a kutyámban?

Figyelt kérdés
Azt halottam csak azt mutatja meg hogy van e benne kutya vagy nem hogy hány azt nem tudja megmondani.Viszont a röntgenezés igen.
2010. dec. 27. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
igen, ki tudja mutatni az ultrahang
2010. dec. 27. 22:53
 2/8 A kérdező kommentje:
tapasztalatbol mondod vagy halottad valakitöl?
2010. dec. 27. 22:56
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
ezzel az erővel akkor az ikreket sem mutatná ki az ultrahang? dehogynem...még a 3 mm-es vesekövet is megmutatja, nemhogy kiskutyákat...a röntgen különben nem jó a magzatoknak...:)
2010. dec. 27. 23:04
 4/8 anonim ***** válasza:

az UH arra ad választ, hogy van-e benne kölyök, arra nem, hogy hányan vannak. lehet ugyan számolgatni, de ha sokan vannak, akkor csak tippelni lehet.

sokkal pontosabb adat viszont a rtg felvételé. egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, ismerősöm is megcsinálta már. ellés előtt nem sokkal készítették a képet, és így legalább tudta, hogy hány kiskutyát várjon.

2010. dec. 28. 00:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Na ilyen választ kerestem én is igy tudtam köszönöm a megerősitést.De a röngten nem tul káros egy vemhes szukának?
2010. dec. 28. 01:00
 6/8 anonim ***** válasza:

(utolsó voltam)

káros valamennyire, persze, (az élet is káros :P) de még károsabb, ha benne marad egy kölyök elléskor...

lényeges, hogy ellés előtt csinálják a fotót, mikor már a legkevesebbet fejlődnek a kölykök. de gondolom nem lenne ennyire elterjedőben, ha tényleg lennének komoly következményei.

2010. dec. 28. 11:01
 7/8 Akiteki ***** válasza:

+/- 1-2 kutya eltéréssel megmutatja.

Előfordulhat, hogy mocorognak, valamelyiket kétszer számoljátok meg, vagy elbújt a másik mögé és nem látszik.

A röntgensugár káros a magzatra, nem véletlen, hogy a terhes nőket sem röntgenezik meg. Persze sok orvosnak többet jelent az a néhány ezer forint és megröntgenezi.

Hogy ne maradjon benne kiskutya, arra más módszer van, nem az előre számolás. Amikor már úgy látszik, hogy vége az ellésnek, akkor jön az orvos és ad neki oxitocint meg ergam cseppeket. A számolástól nem fog kijönni a kölyök.:))Ha egészséges, minden rendben, akkor kijön magától is.

2010. dec. 28. 13:54
 8/8 kisnita ***** válasza:

Nekünk uh-n két kölyköt látott a doki, de csak egy született meg. Felhívtam és azt mondta ha egy órán belül nem születik meg a második akkor vigyem be. Bevittem, kapott valami szurit semmi hatása nem volt, utána megint uh és kiderült, hogy már üres a méh. Csak egy baba volt. Úgyhogy tévedett az uh. Pedig a vemhesség utolsó felében kb 55 naposan vittük. Van ilyen...

1x-i röntgen sugár nem veszélyes a magzatokra!!! Orvos mondta, szóval nyugodtan megcsináltathatod, de csak a vemhesség 42-45. napjától mert akkor már megkezdődik a csontozódás és látni lehet a felvételen!

2010. dec. 28. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!