Megengedett a kutyatartás az alábbi szempontok szerint? (bővebben lent)
A 3 kölyök hány éves? Ha elmúltak már 3 hónap,akkor bármikor feljelenthet egy rosszakaró. Semelyik település önkormányzata nem enged meg 3 kutyánál többet tartani. A kutyák szaporulata 3 hónapos korig lehet együtt az anyával.
Ha megakarod tartani mindegyiket, akkor kérj rá engedélyt.
Én is úgy tudom, hogy tarthatsz, miután megvan az önkormányzattól az engedélyed rá, tehát ezt kell megszerezned. Sajnos attól függetlenül is feljelenthetnek, ha senkit sem zavarnak a kutyák, csupán rossz indulatból, és nekik lesz igazuk a törvény szerint.
Tanyákra a korlátozás vagy nem érvényes, vagy sokkal magasabb létszámot elfogad, de úgy vettem ki, hogy nem számít tanyának a telketek.
"Semelyik település önkormányzata nem enged meg 3 kutyánál többet tartani."
nem igaz! nálunk pl semmiféle ebtartási korlátozás nincs!
önkormányzata válogatja. ezért írtam korábban (2.), hogy az önkormányzathoz menjen be, kérdezzen utána.
Ha a lakóhelyeden van állattartási rendelet, akkor abban le van írva.
Nálunk nincs, csodálkozott is a jegyző mikor rákérdeztem, de a biztonság kedvéért én minden engedélyt beszereztem.
A szomszédban disznók, tehenek (34 db van a szomszéd utcában), lovak vannak. Azokat sem szabályozza semmi.
Tehát önkormányzata válogatja.
Ha biztosra akarsz menni, az összes szomszéddal írasd alá, hogy nem zavarják őket a kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!