Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Körülbelül mennyit eszik egy...

Körülbelül mennyit eszik egy német dog?

Figyelt kérdés
Hallottam már 2 és 4 kilóról is egy napra.
2010. dec. 27. 14:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez nagyságtól függ, nem fajtától. Nekem egy 70 kilós kutyám van, kb. német dog méretű. Ő száraztápból kb. 900grammot eszik naponta, húsból kb. 1 kilót.

2 és 4 kiló nagyon túlzás lenne...

2010. dec. 27. 14:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem prémium minőségű száraz tápból 60-70 dkg körül van a napi adagja felnőtt korában. Ha nedvessel eteted, akkor ez simán 2-4 kiló is lehet.
2010. dec. 27. 14:18
 3/3 Petőfi Renáta válasza:

Nagyon sok mindentől függ: a kutya korától, nemétől, tömegétől, aktivitásától - illetve a táp minőségétől.

Általánosságban elmondható, hogy 700-900 gramm száraztáp/nap/felnőtt dog.

A fajta speciális igényeinek kifejlesztett, minőségi tápokból kevesebb fogy, ezek kilónkénti ára igen változó. (nem kell mellé semmiféle táplálékkiegészítőt, vitamint venni!)

pl. a www.tapfutar.hu oldalon a

Legjobb minőségű:

Eukanuba Adult Large Breed Rich in Lamb&Rice Maintenance 15kg - 19,350 Ft

Még elfogadható minőségű:

Happy Dog Supreme Fit & Well Adult Maxi 15kg - 12,877 Ft

Purina Dog Chow Adult Large Breed 15 kg - 9,167 Ft

Ez alá a minőség alá nem érdemes menni (kölyöktápban főleg nem) mert megbosszulja magát. Az olcsó "gazdaságos" tápok hosszú távon sokkal költségesebbek, hiszen a hiányok kiküszöbölésére etetendő vitaminok, gyógyszerek, porcerősítők igen drágák.

2011. jan. 3. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!