Kutyát szeretnék és nem tudok választani a leonbergi, a rottweiler és a bernáthegyi között, melyik fajtát érdemesebb vennem?
Én is a bernáthegyit ajánlanám ugyanis nagyon okos, barátságos, gyerekszerető, könnyen tanul... stb
A rotweilerhez kemény kezű gazda kell. Olyan aki tudja irányítani a kutyát, mert ha ezt nem teszi meg akkor elfajuljatnak a dolgok, akár támadhat is.
A leonbergi juhászt nem igazán ismerem, de úgy tudom hogy nagyon megbízható és higgadt kutya. :)
remélem segítettem valamennyit. Szia :)
"érdemesebb"... mindegyiket érdemes tartani.
a kérdés az, hogy Neked mik az elképzeléseid?
sportolnál inkább, kutyasuliznál, kiállításra járnál... szerted-e fésülgetni a kutyádat, vagy éppen hogy herótod van tőle... mennyire várod, hogy kemény házőrző legyen, szeretnéd-e, hogy nyáron kirándulásokra elkísérjen, mekkora a kert, ahol tartanád... ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kell, hogy megtaláld magadban a választ, utána szerintem tudni fogod, hogy melyik fajtát válaszd.
Attól függ, mi a fontos Neked. Ha jó őrzőkutya kell, hűséges és okos, a leonberger és a rottweiler közül érdemes választani.
Megfelelő nevelés mellett mindhárom fajta képviselője imádni fogja a gyerekeket. Unokatesóm egy rottweilerrel, Arkóval nőtt fel. Imádták egymást. Ha csak egy nagy maci kell, aki a lustaság és a szelídség mintaképe, a bernáthegyi is jó választás.
A leonbergerről nincs sok tapasztalatom, de azt tudom, hogy a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt tiszteli és szereti, illetve jó őrkutya. Egyébként egyik fajta sem ugatós.
Végezetül csak annyit, hogy én a rottweilert választanám, hűséges okos kutyák, mindezek mellett jó telepőrzők. A kan domináns lehet, és gyakori betegségük a csípőficam. Egy jó tenyésztőtől vásárolt kutyánál e betegség kialakulásának valószínűsége 20 százalékra csökken a 70-80 százalékról.
Egyik kutya megvásárlását sem bánod meg, hidd el! Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!