Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyámmal?...

Mit csináljak a kutyámmal? Már kicsit türelmetlen vagyok. :S

Figyelt kérdés
Egyfolytában harap... 8 hónapos kan labrador. Ma ráakartam rakni a folytót, mert olyan erő van már benne, hogy átránt az árkon, és amikor raktam rá állandóan a kezemet harapdálta de nem az a kiskori harapás hanem bekapta egészbe a kezemet... És hiába szólok rá, koppintok az orrára, madárfogásba fogom a száját, bemegyek, 5 percig elzárom, elfordulok tőle. Mindent kipróbáltam már és semmi se segít... És ez nem csak ilyen nyakörves dolognál van hanem bármikor... Valami ötlet?
2010. dec. 25. 14:13
 1/9 anonim válasza:
100%
Kasztráltasd.
2010. dec. 25. 14:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Mármint ivartalanítsam? Már gondolkodtam rajta. Akkor nem lenne ilyen harapós?
2010. dec. 25. 14:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem itt nem arról van szó... Ez még lehet a kiskori harapdálás, csak már nagyobbak a fogai :D Az én kutyám-szuka -és 7 hónapos koráig harapdálta a kezemet, szóval, még várhatsz egy kicsit. Aztán gondolkozz az ivartalanításon, bár, szerintem, ez nem old meg semmit.
2010. dec. 25. 14:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az ivartalanítás nem oldja meg a nevelési problémákat, maximum megkönnyíti a nevelést, de a munka oroszlánrészét a gazdának kell elvégeznie. Ha egy 8 hónapos labradorral odáig jutottál, hogy eszedbe jutott folytót tenni rá, akkor valamit nagyon elszúrtál.

Nem tragédia, nincs mindenkinek ösztönös érzéke a kutyaneveléshez, és sokszor magunkból indulunk ki, mikor kutyát próbálunk nevelni, holott ő teljesen másképp működik.

Kutyás könyvekkel hogy állsz? Mit olvastál? Mennyit tudsz a kutyanevelésről általában?

A labrador az egyik legkezesebb, legkönnyebben alkalmazkodó fajta, nem véletlenül használják segítő kutyának. Ha ennyire nem boldogulsz vele, akkor érdemes lenne első körben magadat képezni egy kicsit, hogy te tudd mikor mit miért csinálsz, és utána nekifutni a kutyanevelésnek. Ha könyvekből nem megy, akkor szakértő segítségét kérni sem szégyen, de mi itt kommentekben nem fogjuk tudni megoldani a problémádat.

2010. dec. 25. 14:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Már kicsi korában le kellett volna szoktatni. Valamit elrontottál... Talán váltogattad a letiltást, nem minden alkalommal állítottad le. Ha valamit elkezdünk a kutyánál, nem szabad csapongani , próbálgatni ezt-azt. Felnőtt kutyánál is el lehet érni, hogy ne tegyen meg bizonyos dolgokat.
2010. dec. 25. 17:15
 6/9 A kérdező kommentje:
Kb 3,5-4 hónapos korától kezdtem el leszoktatni róla, mert addig volt olyan aki a családban hagyta, hogy harapdálja a kezét és így nem akartam összezavarni. Azóta folyamatban mindig rászólok. Már nem is szokott olyan gyakran harapdálni, csak bizonyos szituációkban. Amúgy nem mondom, hogy hú de nagyon értek a kutyákhoz, de nem vagyok hozzá hülye. Tudom, hogy mikor, hogy kell kezelni. A tavaszra pedig kutyasulit is tervezek. A könyvekkel nem a legjobban állok. Egy-két Jan Fennel könyvet olvastam még csak, de könyvből is tervezem, hogy többet szerzek be. Egyébként jól nevelem, teljesen jó a kapcsolatunk. Eddig a behívással volt sok gondunk, utána olvastam meg keresgettem tippeket meg ötleteket és azóta nagyon jól haladunk, és egész családból csak rám meg apumra hallgat. A folytót meg azért alkalmaztam mert ott is már csomó mindent kipróbáltam, megálltam és nem hagytam, hogy menjen csak fogtam a pórázt ő meg érezte a húzást és akkor se akart megállni. Viszont ma elvittem a folytóval és nagyon szépen ment, alig volt olyan amikor húzott, meg is dicsértem meg jutalomfalat. Majd ha már az lesz, hogy szépen tud jönni mellettem visszaállok a bőr nyakörvre. Ivartalanítani pedig nem csak a nevelés könnyítése miatt szeretném, hanem hogy elkerüljem a betegségeket (ez alatt nem megfázás vagy egyéb ilyenre gondolok)
2010. dec. 25. 18:40
 7/9 anonim válasza:

Szerintem ilyen korban nyugodtan lehetsz szogorúbb, sőt, keményebb a kutyáddal.

Legyen nálad egy összetekert újságpapír, ha nem akarod pl a saját kezeddel megütni. Mikor komolyan megharap, azonnal várj rá az orrára, és durva hangon kiálts rá: NEM!! Semmi baja nem lesz tőle, ellenben jobban fog tisztelni. Ez hamarosan már nem lesz játék, véget kell vetned ennek a harapdálósdinak!

Segíthet, ha van veled valaki, akivel együtt játszhatsz a kutyával, és ha egyikőtöket, megharapná, slaggal/ vizipisztollyal/ egy vödör vízzel hirtelen nyakon önteni. Ez kellően meglepheti.

Másik. Azt is írtad, hogy a kutya elhúz. Ezt is orvosolni kell, és szerintem egyáltalán nem a fojtónyakörv a megoldás. Gyakorolj vele nagyon sokat, sok dícsérettel! Vedd próázra a kertben (ha van) sétálgass vele sokat, esetleg kisebb akadályok, pl pad, szék, vödör, stb. körül szlalomozzatok, közben beszélj hozzá, figyelmeztesd, hogy tanuljon meg szépen jönni melletted. Ha jól cisnálja, jutalom. Egyszerű gyakorlatok, ül, fekszik, apportírozás gyakorlása, hozzám és marad parancsok begyakorlása nagyon sokat javít a fegyelmen. Sétálás közben is jutalmazd, ha ügyesen jön! Időven biztosan javulni fog a helyzet!

Bocs, ha kicsit sokat írtam. remélem hasznos volt! :P

2010. dec. 25. 20:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Nagyon hasznos volt :)
2010. dec. 25. 21:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Az előző válasz szuper jó volt. Még annyit tennék hozzá, hogy nekem nagyon bejött a klikker. Picit olvass utána, mert itt hosszú lenne leírni, hogy mi is ez, de hidd el, tök jó dolog. Van egy könyv is (többek között), melynek ez a címe: Klikk!
2010. dec. 25. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!