Mit csináljak a kutyámmal? Már kicsit türelmetlen vagyok. :S
Az ivartalanítás nem oldja meg a nevelési problémákat, maximum megkönnyíti a nevelést, de a munka oroszlánrészét a gazdának kell elvégeznie. Ha egy 8 hónapos labradorral odáig jutottál, hogy eszedbe jutott folytót tenni rá, akkor valamit nagyon elszúrtál.
Nem tragédia, nincs mindenkinek ösztönös érzéke a kutyaneveléshez, és sokszor magunkból indulunk ki, mikor kutyát próbálunk nevelni, holott ő teljesen másképp működik.
Kutyás könyvekkel hogy állsz? Mit olvastál? Mennyit tudsz a kutyanevelésről általában?
A labrador az egyik legkezesebb, legkönnyebben alkalmazkodó fajta, nem véletlenül használják segítő kutyának. Ha ennyire nem boldogulsz vele, akkor érdemes lenne első körben magadat képezni egy kicsit, hogy te tudd mikor mit miért csinálsz, és utána nekifutni a kutyanevelésnek. Ha könyvekből nem megy, akkor szakértő segítségét kérni sem szégyen, de mi itt kommentekben nem fogjuk tudni megoldani a problémádat.
Szerintem ilyen korban nyugodtan lehetsz szogorúbb, sőt, keményebb a kutyáddal.
Legyen nálad egy összetekert újságpapír, ha nem akarod pl a saját kezeddel megütni. Mikor komolyan megharap, azonnal várj rá az orrára, és durva hangon kiálts rá: NEM!! Semmi baja nem lesz tőle, ellenben jobban fog tisztelni. Ez hamarosan már nem lesz játék, véget kell vetned ennek a harapdálósdinak!
Segíthet, ha van veled valaki, akivel együtt játszhatsz a kutyával, és ha egyikőtöket, megharapná, slaggal/ vizipisztollyal/ egy vödör vízzel hirtelen nyakon önteni. Ez kellően meglepheti.
Másik. Azt is írtad, hogy a kutya elhúz. Ezt is orvosolni kell, és szerintem egyáltalán nem a fojtónyakörv a megoldás. Gyakorolj vele nagyon sokat, sok dícsérettel! Vedd próázra a kertben (ha van) sétálgass vele sokat, esetleg kisebb akadályok, pl pad, szék, vödör, stb. körül szlalomozzatok, közben beszélj hozzá, figyelmeztesd, hogy tanuljon meg szépen jönni melletted. Ha jól cisnálja, jutalom. Egyszerű gyakorlatok, ül, fekszik, apportírozás gyakorlása, hozzám és marad parancsok begyakorlása nagyon sokat javít a fegyelmen. Sétálás közben is jutalmazd, ha ügyesen jön! Időven biztosan javulni fog a helyzet!
Bocs, ha kicsit sokat írtam. remélem hasznos volt! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!