Elhízott kutyának is kell emelni télen az étel adagját?
Sziasztok! Van egy boxerem, úgy adódott hogy kitudtam jönni külföldre dolgozni (szerencsére jövőre már megyek haza végleg). Sajnos a kutyámat nem tudtam magammal hozni, így a szüleimmel maradt, amúgy 3 havonta járok haza. Eddig prémium tápot kapott csak (meg néha husit hozzá), de mióta elmentem anyuék mindenféle maradékkal etetik, és hát szerencsétlen el is hízott nem gyengén. Pedig mindig rendelek nekik 4-5 zsák tápot hogy legyen. Mondtam nekik, hogy csak a tápot adjanak, mert így is gurul. De most teljesen rámförmedtek, hogy éheztetni akarom a kutyát, mert hogy télen pont hogy emelni kell az adagját. De mondtam nekik, hogy igen emelni kell, de nem egy kövér kutyának.
Szerintetek?
Remélem érthetően letudtam írni :)
A válaszokat előre is köszönöm!
Határozottan csökkenteni ha dagadt.
Ráadásul a kövérség miatt előbb is fog elpusztulni szegény, nagyon art a kutyáknak. Es a prémium tápon kívül mást ne kapjon max vizet !!!
Ha tényleg sok felesleg van rajta (nem az, hogy picit husis), akkor nem érdemes emelni az adagját.
Amúgy sétáltatják a szüleid?
Rendes tőled, hogy nem hagyod annyiba a dolgot. Tök szar, mikor szeretetből csinálnak rosszat egy állattal.
Szorítok.
Azért kell egy kutya adagját növelni télen, hogy elég hája legyen és ne fázzon, ha kint van. De ha elhízott a kutya, akkor fölösleges, és ha túl kövér, akkor fogyasztani kell, akár tél van, akár nem.
Rendes tőled, hogy így gondolsz a kutyára. Valahogy beszélgess el a szüleiddel, mondd meg nekik, hogy nem kéne, és indokold meg, hátha megértik.
Kitartás!
Próbáld meg a szüleidnek elmondani, a boxerek amúgy sem hosszú életűek mostanában. Ha kövér, embernek is mindenféle baja lesz, de a kutya állat és azoknál ismeretlen a túlsúly. Így szív, csont, máj problémák lesznek hamarosan.
Én is maradtam a szokásos adagnál, ha netán kis felesleggel indult a kutyám télen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!