Állatorvos? Többi lent.
Figyelt kérdés
Szal 8 hetes a kiskutyám és jövőhéten visszuk orvoshoz féreghajtásért.Kötelezni fogja mindjárt az orvos a chip behlyezését ?2010. dec. 24. 20:51
1/12 anonim 

válasza:

ez a te döntésed lesz hogy szeretnéd -e chippeltetni!Ő nem kényszeríthet!!!
2/12 anonim 

válasza:

Igaz! A te döntésed, viszont ajánlom a csippezést, nagyon hasznos lehet, ha véletlenül eltűnik a kutya.
3/12 anonim 

válasza:

Nálunk kötelező, de csak a mi városunkban. Magyarországon amúgy. Nem egy rossz dolog.
4/12 A kérdező kommentje:
Nekem a mamám mondta,hogy az ő kutyusával 2 hete volt,és mondta neki az asszisztens csaj,hogy szerencséje,hogy a kutyus 9 éves különben már chippeltetni kéne ! ez tényleg igy van ?
2010. dec. 24. 21:11
5/12 anonim 

válasza:

A chipeztetést a törvény írja elő, nem lehet eladni/venni kutyát nélküle.Még ajándékba adni sem !!
Én javaslom csináltasd meg, mert ha egyszer kiszökik a kutyus ez az első amit keresni szoktak a bőre alatt.
6/12 A kérdező kommentje:
Ajándékba kaptam ! Köszi a válaszokat,de akkor annyi pénzt vigyek,hogy kötelezni fog rá ?
2010. dec. 24. 21:54
7/12 anonim 

válasza:

Kötelezni senki nem fog rá - sőt ezt nem szokták ellenőrizni -, de úgy készülj, hogy ezt TE akarod megcsináltatni.Ugyanis ez lenne a felelős gondolkodás!
Nem azért akarod megcsinálni, mert rákényszerítenek, hanem mert TE ezt fontosnak tartod és látod miért is lenne jó ezt megcsinálni.
8/12 anonim 

válasza:

Vannak már városok, Pesten kerületek, ahol KÖTELEZŐ a csipppezés. Gazdát sem válthat nyár óta egy kutya sem csipp nélkül. Persze, állatorvosa válogatja, hogy miként tartja be az előírásokat.
9/12 anonim 

válasza:

azért remélem oltást is kérsz neki
10/12 anonim 

válasza:

Akitől kaptad, pontosabban akinél született, az lett volna köteles chipeltetni mielőtt neked adta. Így ő törvénysértést követett el. De szerintem mindenféle törvénytől függetlenül a chipeltetés ugyan olyan minimum, mint az oltási program és a féreghajtások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!