Német juhászkutya vagy Svájci fehér juhászkutya?
Azt nem Amerikai- Kanadai fehér juhászkutyának hívják??
Javítsatok ki nyugodtan:) Nem vagyok otthon a fajtában:D
"Sima háziállatnak"... egyetlen kutyát sem ajánlanék.
Családtagnak meg azt, ami megfelel az életmódodnak.
Egyébként is a svájci fehér juhászkutya is német juhász, csak mivel fehér, ezért a standard nem fogadja el. Azt hiszik, az emberi meghatározás fontosabb mint a biológia.
Attól tartok, hogy dísznek kell majd a kertben - annak meg inkább kertitörpe lenne a legmegfelelőbb.
Merthogy mindkettő munkakutya és embercentrikus.
10:06 os válaszolónak: Régen valóban Amerikai- kanadai fehér juhászkutyaként ismerték, de az FCI Svájci fehér juhászkutya néven ismerte el.
Ja és mivel mindkettő fajta munka kutya, így "sima háziállatnak" kicsit extrém ilyen fajtát választani :)
Nekem Német juhászkutyám van, tudom miről beszélek. Mozgatni kell és agyilag is fárasztani. Hiába van a kert. Magától nem fog neked Agilityzni, vagy engedelmességi feladatokat csinálni. Ha nem adsz neki munkát, elfoglaltságot akkor talál ő magának. Kert felásása, szomszéd tyúkjainak kergetése és a többi. Szóval ha nem tudod vállalni kert mellett is a napi két sétát (reggel, este vagy napi egy séta és hétvégén kirándulás) + a feladatok, akkor ne válaszd. Egyébként mindkét fajta nagyon családcentrikus. Én NJ mellett nőttem fel. :)
Előző voltam
Az utolsó hozzászólásoddal nem válaszoltál a kérdésre.
A kérdéssel kapcsolatos információt pedig nem kértem. Egy dologra voltam kíváncsi, hogy TE melyiket választanád. Nem kértem ismertetőt is mellé. Vagy a kérdésembe olvastad valahol azt, hogy írj róla kisregényt?
Ez borzasztó!!!!
Szín szerint lebontani a német juhászt?
Nem tudom, ki az alkotó, de rengeteg ferdítés van benne.
Aki ez után akarna nj-t választani, igen nagyot bukna az elvárásaiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!