Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német juhászkutya vagy Svájci...

Német juhászkutya vagy Svájci fehér juhászkutya?

Figyelt kérdés
Ti melyiket választanátok?
2010. dec. 24. 17:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Azt nem Amerikai- Kanadai fehér juhászkutyának hívják??

Javítsatok ki nyugodtan:) Nem vagyok otthon a fajtában:D

2010. dec. 27. 10:06
 12/20 Doruss ***** válasza:
A svájcit. Igazából mindkettő okos és gyönyörű, én mondjuk csak azért választanám a svájcit, mert az előző kutyám német juhász volt, nagyon szerettem, már elpusztult, és nem szeretném, ha ugyanolyan lenne, mint ő. De ettől eltekintve én a német juhászt jobban szeretem.
2010. dec. 27. 12:15
 13/20 anonim ***** válasza:

"Sima háziállatnak"... egyetlen kutyát sem ajánlanék.

Családtagnak meg azt, ami megfelel az életmódodnak.

Egyébként is a svájci fehér juhászkutya is német juhász, csak mivel fehér, ezért a standard nem fogadja el. Azt hiszik, az emberi meghatározás fontosabb mint a biológia.

Attól tartok, hogy dísznek kell majd a kertben - annak meg inkább kertitörpe lenne a legmegfelelőbb.

Merthogy mindkettő munkakutya és embercentrikus.

2010. dec. 27. 15:39
 14/20 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag ugyan az a kettő. Fehér német juhászkutya. Igaz hajlamban nincs bennük annyira az ÖV és a többi, hisz erre "sima" német juhászokat használnak. Ha kicsikét különlegesebbet akarsz akkor a svájci fehér juhászkutyát választod, mert német juhászkutyából dunát lehet rekeszteni.
2010. dec. 27. 19:21
 15/20 anonim ***** válasza:

10:06 os válaszolónak: Régen valóban Amerikai- kanadai fehér juhászkutyaként ismerték, de az FCI Svájci fehér juhászkutya néven ismerte el.

Ja és mivel mindkettő fajta munka kutya, így "sima háziállatnak" kicsit extrém ilyen fajtát választani :)

Nekem Német juhászkutyám van, tudom miről beszélek. Mozgatni kell és agyilag is fárasztani. Hiába van a kert. Magától nem fog neked Agilityzni, vagy engedelmességi feladatokat csinálni. Ha nem adsz neki munkát, elfoglaltságot akkor talál ő magának. Kert felásása, szomszéd tyúkjainak kergetése és a többi. Szóval ha nem tudod vállalni kert mellett is a napi két sétát (reggel, este vagy napi egy séta és hétvégén kirándulás) + a feladatok, akkor ne válaszd. Egyébként mindkét fajta nagyon családcentrikus. Én NJ mellett nőttem fel. :)

Előző voltam

2010. dec. 27. 19:25
 16/20 A kérdező kommentje:
Ha lehet, akkor a kérdésre válaszoljatok, ne regényt írjatok
2010. dec. 28. 15:07
 17/20 anonim ***** válasza:
De bunkó vagy. Szerinted nem a kérdésedre válaszoltam? Amit írtam az mind a kérdésedhez kapcsolódik de ne zavarjon... Még egy ilyen bunkót. Nem hogy megköszönné az információkat ha már szart nem tud a két fajtáról.
2010. dec. 30. 12:28
 18/20 A kérdező kommentje:

Az utolsó hozzászólásoddal nem válaszoltál a kérdésre.

A kérdéssel kapcsolatos információt pedig nem kértem. Egy dologra voltam kíváncsi, hogy TE melyiket választanád. Nem kértem ismertetőt is mellé. Vagy a kérdésembe olvastad valahol azt, hogy írj róla kisregényt?

2010. dec. 30. 17:45
 19/20 anonim ***** válasza:
2011. jan. 27. 21:52
 20/20 anonim ***** válasza:

Ez borzasztó!!!!

Szín szerint lebontani a német juhászt?

Nem tudom, ki az alkotó, de rengeteg ferdítés van benne.

Aki ez után akarna nj-t választani, igen nagyot bukna az elvárásaiban.

2011. jan. 27. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!