Golden retriever? Szuka vagy kan?
Melyik lenne a legideálisabb egy családba???
Indoklást is szeretnék.
Kösszi.

nálunk a 3 éves goldie szukát, és a 8 éves amstaff szukát nyúzza a lányom. Bármit csinálhat velük, kiveszi a szájukból az ételt, rájuk ül, stb... Hihetetlen, hogy védik a gyereket, senkit nem engednek oda hozzá, aki nem családtag.
volt egy labrador szukám 10 éve, az olyan szinten
őrizte a gyerekeket, hogy a kád mellett zokogott, mig fürdettünk... én a labrador mellett vagyok, jobb a goldinál is, megbízhatóbb, kiegyensúlyozottabb.

Szukát!
Én összesen 3 goldit ismerek, 1 szuka, és 2 kan. A szukával minden ok, de a 2 kan goldi nagyon domináns. És nem az a baj velük, hogy neveletlenek, mert anno mindkettőjüket a kutyasuliban ismertem meg.
Az egyik gazdival azóta is nagyon jóban vagyok, viszont az ő kutyája egyszer megharapott. Az ivartalanítás után nagyon mohó lett, és egyszer séta közben megharapott:( Arrébb akartam rúgni egy szelet kenyeret, és ő erre nekiugrott a lábamnak.
Persze erre a fajtára nem jellemző az agresszió, szóval ők nem olyan keményen támadnak, mint a legtöbb nagytestű, de vannak köztük is nagyon domináns egyedek.
Én csak a saját tapasztalataim alapján tudok ítélni, és mindenképp szukát javaslok. Ja, és nem az ivartalanításról akartalak lebeszélni a fönti példával:) Azt kifejezetten ajánlom, mert egyébként nagyon megkönnyíti az életet a kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!