Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elrontottam a kutyám nevelését...

Elrontottam a kutyám nevelését, mit tehetnék, hogy ne kelljen menhelyre adnom?

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 11:14
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.
2010. dec. 22. 11:53
 22/31 A kérdező kommentje:
Engedelmesnek engedelmes,mert az útcán póráz nélkül is melettem marad.Bármikor megcsinál mindent.Ezért nem értem. A másik kutyának szónélkül odaadja az ennivalóját,vagy akármit.Félre áll.Nem szoktuk megengedni a másik kutyának,hogy ezt tegye.
2010. dec. 22. 11:58
 23/31 anonim ***** válasza:

Akkor tényleg nem értem mi a probléma. Annyi, hogy bevédi a kajáját?

Ezért kéne menhelyre mennie?

2010. dec. 22. 12:00
 24/31 A kérdező kommentje:
Ha valaki leszeretne ülni az ágyra és,ha ő ott van,akkor morog.Nem lehet felvenni.Nem teheted arébb stb.Ennivalójáért,meg harapni is képes lenne.Állandóan feszült.
2010. dec. 22. 12:03
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ez tipikusan rangsor probléma. Nincs a közeletekben egy Tükör Suli? Biztos, hogy tudnak segíteni megoldani. Biztos, hogy tőletek kap olyan visszajelzéseket, amiből ő jogosan vonja le a következtetést, hogy a lakás az övé. Gondolom a morgással eléri amit akar, és maradhat az ágyon, de legalábbis biztos, hogy pozitív visszaelzéseket kap a morgásra.

[link]

2010. dec. 22. 12:08
 26/31 A kérdező kommentje:
Ha morog,akkor arrébb toljuk és mondjuk,hogy nem.De ez nem használ.Régen morgásnál a hátára fordítottam,de nem használt.
2010. dec. 22. 12:15
 27/31 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Most megyünk sétálni.
2010. dec. 22. 12:22
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha engem a kutyám megmorogna, akkor biztos, hogy egy időre kitiltanám az életteremből. Egy olyan kutyának aki a gazdájától védi be a saját helyét, max egy előszoba jár.

Nem is értem, hogy egy ilyen erőszakos kutya mit keres egyáltalán az ágyon.

A domináns egyednek három fő kiváltsága van: 1. „Privát terület határa”, azaz a dominánsabb egyed közelébe, vagy az általa birtokolt helyekre a másik csak engedéllyel jöhet be. 2. „Ez az én dolgom”: a magasabb pozícióban levő egyed bármit tehet a többiek zavarása, beavatkozása nélkül, például ehetek a földön, locsolhatok a kertben, felvehetem a cipőm, stb. anélkül, hogy a kutya ott lábatlankodna. 3. „Közös akció vezetése”: bármit is csinál közösen két vagy több tag a csoportból, mindig a vezető dönti el, hogy mit, mikor, merre, stb. Például a gazdi dönti el, hogy mikor sétálunk, merre, milyen tempóban, stb.

Ha jól értem nálatok csak a harmadik érvényesül (vagy az sem teljesen) a másik kettőt ő állítja fel veletek szemben. Ezt kellene megpróbálni megfordítani.

Apróbb dolgokkal kezdj, olyasmikkel, amiért tuti nem fog megharapni. Mondjuk én a hálószobából biztos, hogy kitiltanám, mint új szabály.

Kezdj el vele gyakorolni olyanokat, amiket ő gyakorol veled. Ülj le a földre egy pár virslivel, és védd be, morogva, acsarkodva, ahogy ő csinálja. Bizonyos helyzetekben zavard el magadtól, ne engedd a közeledbe. Ilyesmikkel tudod elérni nála. Ha megmorog, akkor irány az előszoba, és lehet ott ülni egyedül holnapig. Nehogymár a saját lakásotokban eluralkodjon rajtatok egy pár kg-os apróság....

Ilyesmiket kell gyakorolni. Amikor ő próbálja ezeket a kiváltságokat veled szemben felállítani, akkor tiltsd le, te viszont állítsd fel vele szemben ezeked. Vedd el a játékát, játssz vele, és ne engedd a közeledbe, ezer olyan dolog van, ahol ezeket tudod érvényesíteni.

2010. dec. 22. 12:26
 29/31 A kérdező kommentje:
Köszi.Szüleim,csak keresztbe tesznek.Őket,csak az érdekli,hogy jól viselkedjen.
2010. dec. 22. 15:25
 30/31 anonim ***** válasza:
Ha csinálod amiket írtam, akkor el tudod érni, hogy a te jelenlétedben jól visekedjen. Utána már látni fogják, hogy jól csináltad, és elhiszik, hogy azt kell csinálni.
2010. dec. 22. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!