A Cavalier King Charles spániel alkalmas kezdő kutyázónak?
Szia! Nekem is Cavalier King Charles spánielem van, nekem is első kutyus. 20 éves vagyok, és hihetetlen sok dologra megtanított, kutyaiskolába járunk, nagyon okos kutya :)
Rengeteget tudok a kutyákról, mióta ő velem van.
Alapjába véve egy nagyon energikus jellemű, könnyen tanítható, barátságos kutyust ismertem meg ebben a fajtában. De tud nagyon nyugodt is lenne, a kedvenc fotelében pl órák hosszat képes TV-t nézni. :-)
Kutyaiskolában is érdeklődő, odafigyel rám, nagyon ragaszkodó kutyus. Nálunk is lakásban van, de egy-két órára szokott kiengedve lenni, szeret szaglászni, szaladgálni, a dolgát is kint végzi el, teljesen szobatiszta. De a nap nagy részét bent a lakásban tölti, ha csak nem viszem el a kutyás parkba kutyázni :) A kutyákkal nem mutat dominanciát, aranyosan eljátszik velük. Van egy kistesóm, 6 éves, és amikor meglátogatjuk a szüleimet, akkor a kistesómmal is nagyon nyugodtan viselkedik, azért a fülráncigálást nem nagyon tűri, de alapból ha nem piszkálják, akkor nem kezdeményez semmiféle balhét.
Nagyon jó választás lehet egy tapasztalt, vagy akár egy kezdő kutyának is! A táplálására tényleg nagyon oda kell figyelni, mert hajlamosak hízásra. Én, pl amikor az enyémet maradékkal-konzervvel etettem, nagyon szép volt, csak nagyon dagadt lett. Aztán áttértünk egy minőségi száraztápra, már évek óta ezt eszi a kutya, azóta a súlya rendben van, és teljesen egészséges. Nem olcsó, de nagyon megéri. Nálunk az Orijen táp vált be, nagyon jó. Abból is a halasat szereti a drágám :)
Utolsó előtti vagyok :)
Hát sajnos nem túl sok jóval bíztathatlak... Tényleg hullik a szőrük, mint minden kutyának. Azonban ez a sokszori fésüléssel, furminálással nagyon nagy mértékben lecsökkenthető.
Mi is Orijennel etetünk, tényleg a legjobb táp nekik.
Én vagyok a Cavalieres, a hozzászólásod előtti :)
Hát nálunk is az a helyzet, hogy nagyon hullik a szőre, így a heti egyszeri fésülésről mi kénytelenek voltunk átváltani a mindennaposra, és Furminatorral kb háromnaponta átmegyünk rajta, így nem annyira hullik a szőre, sőt, alig. De ha jó kaját kap, akkor a szőrhullás is csökkenthető. Ezért ajánlom az Orijent, nálunk szinte csak az vált be :) Van egy ismerősöm, aki ameddig ilyen Pedigree szarokkal etette a kutyáját, úgy hullott a szőre, hogy nem győzött utána takarítani, szinte csomókban. De mióta pl az Orijenre áttértek, nincs a szőrhullással nagy bajuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!