1 éves Amstaf kan kutyám morog rám amikor eszik!?
Hát ez azt jelenti, hogy nem te vagy a vezér. Vedd el az ennivalóját előle, hogy tudja, te adod az ennivalót, és el is veszed, ha arról van szó.
Nekünk staff-németjuhász keverékünk volt, mikor apumra rámorgott először ő a nyakörvénél emelte fel jó magasra, hogy tudja már ki az úr.
Én azt javaslom, hogy mielőtt odaadod neki az ennivalót csináltass vele feladatot (ültesd le), mert azt jelenti, csak akkor kap enni, ha neked a kedvedben jár.
Az én kutyámmal azt csinálom (ő is amstaff), hogy mikor leteszem a kaját neki, nem engedem, hogy egyen belőle, hanem addig vár, amíg én azt nem mondom, hogy megeheti. Így tudja, hogy a tiéd az élelem, és te csak megengedted neki, hogy egyen belőle.
Csináld azt, hogy leteszed a tálját, és mikor elindulna felé, szólj rá, húzd vissza (esetleg tegyél rá nyakörvet vagy hámot, mert így könnyebb megfogni).
Addig ne engedd oda a tálhoz, míg le nem nyugszik teljesen. És ne csak azért ne egyen, mert te fogod, hanem engedd el, és akkor se mehet a tál közelébe.
Aztán mondd, hogy "tiéd" és már ehet is a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!