Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van kutyafajta ami 4 évszakos?

Van kutyafajta ami 4 évszakos?

Figyelt kérdés
Oké, hogy ami bírja a hideget, az nyáron majd megsül, meg fordítva is. De, van amelyik télen nem nagyon fázik, szigetelt védett kutyaólba, de nyáron se döglik meg a nagy melegben?
2010. dec. 19. 21:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Van. Pl. komondor, kuvasz, puli, pumi.
2010. dec. 19. 22:34
 12/16 anonim ***** válasza:
48%

nekem a kaum is működik nyáron... furminátorral kikaptam nyár elején az aljszőrét, utána lazán elvolt, a hőségriadóban mondjuk előfordult, hogy befeküdt az esővizes kádba, de egyébként jött-ment intézkedett, mint mindig. a félhosszú szőrű juhászom meg konkrétan ugyanúgy pörgött, de az agárkeverékünk is "4 évszakos"...

DE én mindegyiküknek kiszedem az aljszőrét nyárra, és sportkondira állítom, illetve télre hagyok rajtuk "fókazsírt".

2010. dec. 20. 08:19
 13/16 anonim ***** válasza:
53%
Szia! A mudi. Bár így is lett tenyésztve. Nyáron terel, télen se fagy meg. Azért nyáron nem sok kutya szaladgálna a napon... Nekem mudim van, tegnapelőtt a -8 C-ban egyszerűen nem bírta abbahagyni a játékot :)). Nyáron se kap hőgutát, ha van előtte friss víz, és egy kis hűsölés is kijut, még nem is nagyon liheg.
2010. dec. 20. 09:07
 14/16 anonim ***** válasza:
48%

A husky nem a mi éghajlatunkra való és bizony sajnálom őket. Divatos fajta lett és az emberek nem sokat törődnek a kutya igényeivel, csak a saját álomkutyájukhoz való jogukat érvényesítik.

A magyar kutyafajták bírják az itthoni éghajlatot és a környező európai kutyafajták is. Meg az itt született keverékek.

2011. ápr. 3. 19:15
 15/16 Csilla Julianna ***** válasza:
Ha már itt tartunk. Nekem van egy 5 hónapos pulim. Már lassan kezd hosszú szőre lenni és rasztásodni. Nyárra megnyírassam vagy nem????? Neki mi a jobb szerintetek?
2011. ápr. 4. 09:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Az én kutyám egyiket sem bírja, olyan mint én. Ha kicsit hidegebb van, akkor már vacogunk, ha kicsit melegebb majd meg gyúlunk. Nem jó ez így.
2011. ápr. 4. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!