3 éves Golden Retriever hogy bírja az ilyesmit?
Hali!
Van egy 3 éves Golden Retrieverem, és tekintettel arra,hogy -8°C van, nem tudom, kinthagyhatom-e ilyen időben.Nem tudom eldönteni.. nem kiskutya már és emellett ércvel az is,hogy kölyök korában, kb 1 évesen elvittem sétálni 1szer és belegázolt a 2-3 fokos vízbe, aztán gond nélkül hazamentük. Viszont most eléggé remeg(bundáját nem nyírom, meg ilyesmi).Ötletek?Érvelések?

Van olja, vagy valami hasonló legalább rongyokkal az aljában ahová behúzódhat? Mert ha iden, és nem húz át rajta a hideg, akkor kint hagyhatod. Semmi naja nem lesz.
Amúgy a mi kutyánk is gázolt már bele egyszer a fagyos vízbe, séta alkalmával. Aztán mikor hazaértek a tesómmal beengedtük még megszáradt, ott horkolt :) a radiátor alatt. Semmi baja nem lett.
Az biztosan nem jó neki, ha olykor bentvan a melegben, aztán meg kirakod. Úgy sokkal könyebben megfázik.

Vadászkutya révén nem hiszem, hogy bármi baja lehet. Tömött, jól szigetelő bundája van, ami ráadásul nem is könnyen ázik át.
Mindenképpen jól szigetelt kutyaházra van szüksége, amit széltől védett helyre raksz. Jó, ha termofüggönyt is raksz az ajtajára, és szalmát is rakhatsz alá.
Emellett persze fontos, hogy megfelelő minőségű táppal etesd. Bár olyan fajta, ami elég jól hasznosítja a tápanyagokat, figyelj a kondijára.
Ha máskor is előfordul, hogy bemegy a jeges vízbe, ne aggódj. Vízi vadászkutya, ez neki természetes. Ilyenkor arra figyelj, hogy folyamatosan mozogjon, amíg meg nem szárad, mert akkor nem fázik meg. Ha mégis be akarod vinni, akkor csak olyan helyre, ahol nincs túl magas hőmérséklet. Pl. előszoba. És ide is csak akkor, ha nagyon átázott, vagy beteg.
Nincs szüksége arra, hogy néha-néha bevidd, mert azzal többet ártassz neki.
Tehát a jó kutyaház a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!