Hogyan kell megállapítani, hogy egy kutya lázas-e?
Állatorvos nélkül, itthon.
Nincsen a kutyámnak semmi baja, ha lenne is vinném orvoshoz.Csak érdekelt a kérdés.
Köszönöm a Normális válaszokat!
Fenékben lázmérővel. A kutyák normális, átlagos testhőmérséklete kb. 38.6 C, +/- 0.5 C, tehát 39 foknál még maximum hőemelkedése lehet, a fölött beszélünk lázról.
De egyébként mikor nekem beteg volt a kutyám, akkor érezni lehetett, hogy füle, a talpai és a lehelete is jóval melegebb volt a szokásosnál.
Köszönöm!
Akkor az nem igaz, hogyha száraz az orra akkor lázas?
Én így hallottam!
Én mindig megérzem, ha valamelyik kutyám lázas. Ismerem őket annyira, hogy ha egy kicsit is melegebb a füle, tudom, hogy lázas.
A hőmérős dolog jó megoldás lehet, ha nem vagy benne biztos. Jelölj ki egy hőmérőt külön erre a célra, higéniai okokból, és figyelj rá oda, hogy ha meg kell mosnod, akkor max langyos vízben, mert a forró víztől szétrobbanhat.
A mérésnél is figyelj oda. Nem biztos, hogy le kell teperned, és inkább legyen a kutya nyugodtan, mert ha ugra bugrál kellemetlen élmény lesz számára és sérülést is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!