Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha kiskorától tanulgatják a...

Ha kiskorától tanulgatják a kutyák a trükköket, mindegyik elsajátítja? Vagy van olyan amelyik nem, mert egyszerűen nem olyan okos?

Figyelt kérdés
itt amúgy nem nyak kitekergetős trükkökre gondolok...hanem pl :"számol" a kutya,forog a földön stb..)
2010. dec. 19. 08:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Türelem kérdése az egész. Nyilván minden kutya más-más tempóban tanul. A kölyökkutyákra viszont általánosságban igaz, hogy nem bírnak 5-10 percnél tovább nyugton lenni és odafigyelni, szóval a tanulásnak rövidnek és érdekesnek kell lennie. Először ne a trükkökkel kezdd, hanem az alapvető parancsokkal, amiket mindenképpen tudnia kell. Ilyen például a kölyök neve, behívás, pórázon sétálás, helyben maradás, ültetés, fektetés. Amíg ezeket nem tudja, addig hanyagold a trükköket és erre koncentrálj. A kiskutyák gyorsan tanulnak, szóval érdemes az alapokat minél hamarabb lefektetni, utána már a trükkök is sokkal könnyebben fognak menni neki.
2010. dec. 19. 09:03
 2/7 A kérdező kommentje:
nem kölyök már a kutyusom:) ez csak úgy érdekel...
2010. dec. 19. 09:06
 3/7 anonim ***** válasza:
A kutyák okos, gyorsan tanuló és alkalmazkodó állatok, sok türelemmel egy több éves kutyát is meg lehet tanítani amire szeretnéd..legalábbis én ezt tapasztaltam. Hozzám pl került egy 3 éves kutya, akinek fogalma sem volt mi az a séta, meg az ül-fekszik-marad stb és kb 3 hónapos melóval engedelmes, kellemes társasági kutty lett...szóval sok sikert neked is :)
2010. dec. 19. 09:20
 4/7 anonim ***** válasza:

A kutyust ha 2-3hónapos korában elkezded tanitani akkor nagy esélyed van a sikerre.

Először meg kell neki tanitani az alapokat ül,fekszik,lábhoz stb

Mert ha ez nincs meg akkor a kutya rosszaságokkat fog csinálni.

Utána jöhetnek a nehezebb trükkök.Ha valamit jól csináltakk dicsérd meg és/vagy adj neki jutalomfalatkát.

De falatkát ne vidd tulzásba mert a kutya tul megfogja szokni,és ha netán nem lesz belőle,mert elfogy akk azt sértésnek veszi.

2010. dec. 19. 09:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Minden kutya képes megtanulni bármit, amire fizikailag képes. Csak az egyéniségére szabott technikát kell megtalálni, és a megfelelő motivációt.

A munkakutyák általában már attól motiváltak lesznek, hogy a gazdi foglalkozik velük, de van akinél a finom falatok, van akinél a labda, a kötélhúzás, esetleg a rohangálás jelenti a megfelelő jutalmat.

Én két évesen kezdtem komolyabban tanítani a nem túl okos kutyámat klikkerrel, és hihetetlen eredményeket érünk el vele.

2010. dec. 19. 10:20
 6/7 A kérdező kommentje:
amstaff kutyusom van,nemrég került hozzám.(családi okok miatt váltak meg tőle pff...és elég rosszul is tartották) 11 hónapos, szóval ha úgyvesszük már nem kölyök hanem kamasz. A staffok gyorsan tanulnak?úgy a fajtára jellemző tanulékonyságra gondolok..mert azt tudom , hogy mindegyik más-más egyéniség.
2010. dec. 19. 10:29
 7/7 A kérdező kommentje:
ja és pórázon szépen közlekedik, ismeri az ül, és a marad parancsot, de jólenne neki megtanítani még egykét dolgot.
2010. dec. 19. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!