Neveletlen kutya - mi a teendő?
Már ne haragudj,de ez NEM IS A TE KUTYÁD!!
MI KÖZÖD VA NHOZZÁ HOGYAN TARTJÁk!!!És mértne lenne egészséges a kutya ragaszkodása!!!Nem gondolod,hogy kicsit pofátlanság amit csinálsz???Gyakorlatilag nincs közöd a kutyához sőt ahogy kivesze ma z írásodból még a barátodnak se sok emrt az anyukájáé.......
Képes annyira ragaszkodni egy kuta,hogy a gazda távollétében depressziós,nekünk is volt ilyen kutyánk...csak nem gondolod,hogy ilyenkor az segítene ha ráordítanak.....megkéne nyugtatni őt és elterelni a figyelmét....Az utálat sehová nem vezet vele szemben,nincs semmi baj a kutyával.
egyébként meg hülye kutya nincsen. Szimplán foglalkozni kéne vele és nem ordítani,a legjobb az lesz ha Te és a barátod elmentek egy kutyaiskolába,nem a kuta miatt hanem azért,hogy Ti megtanuljatok a kutyával bánni.
Igaza van az előzőnek!
Egyébként meg ha kifogásod van a kutya ellen,ne menj oda,és ennyi.
Ha valaki az én otthonomban,az én kutyámat próbálná nevelgetni vagy kritizálni,úgy rúgnám pitsán vizes lábbal,hogy a falu túlvégéig csúszna.
Szerintem sincs sok közöd a barátod anyukájának kutyájához. Én sem viselném el, ha a saját otthonomba, a saját kutyámat "idegen" akarná nevelgetni.
1. az én kutyám, úgy viselkedjen ahogy nekem tetszik, kit érdekel olyannak a véleménye, aki nem velem lakik (maximum abban az esetben érdekel, ha mondjuk a kutya ráugrál és ő nem szereti)
2. egy "idegennek" nincs beleszólása abba, hogy mi folyik az én házamba
Ahogy előttem is mondták, nem kötelező ott lenni. Ha a barátodnak nem tetszik, akkor szóljon az anyjának, nevelje meg a kutyát.
ja, amúgy meg, elsőnek, engem olyan ne is próbáljon kioktatni, aki nem tud leírni egy bekezdést caps lock meg helyesírási hiba nélkül.
az utolsónak meg csak annyit, hogy lehet hogy felétek így megy, hogy csak úgy jönnek-mennek a csajok, de mifelénk nem szokás a partner folytonos váltogatása, mert képesek vagyunk hosszútávú kapcsolat kialakítására.
Kérdező abban teljesen igazad van, hogy ez nem normális viselkedés, és nem jó a kutyának sem, hogy így nevelik, vagyis inkább így nem nevelik. De abban meg a többi válaszadónak van igaza, hogy más kutyáját te nem fogod tudni megnevelni.
A legtöbb, amit elérhetsz, hogyha te következetes vagy vele, akkor veled normálisan fog viselkedni. Viszont a kutyák nagyon jó helyzetfelismerők, és simán tudja azt is, hogy a te hatalmad addig tart, míg kettesben vagytok.
Ne simogasd, mikor remeg az idegtől, mert csak megerősíted a feszültségét és a félelmét. Teljesen nyilvánvaló, hogy a kutya fejében rossz a kialakult rangsor, és azért remeg az idegtől, ha elmegy a gazdája, mert azt hiszi, hogy neki kellene megvédenie a gazdát a rá leselkedő veszélyektől, de ezt nem tudja megtenni, mert nem mehet vele. Ez a teória abban a helyzetben igaz, ha egyébként nem fogad szót a gazdának, ő irányítja a dolgokat, ő a domináns a családban. Ha amúgy szófogadó kutya, akkor csak túlzott kötődés, és önállótlanság áll a háttérben, amit szintén orvosolni kell, és abban is segít a következetesség.
Azt tudod csinálni, hogy leültök a családdal, és megbeszélitek, hogy a kutya szenved ebben a helyzetben, és meg kellene változtatni a neveléshez való hozzáállásukat, mert ha a dolgok így maradnak, akkor egyre rosszabb lesz a közös élet a kutyának is, és a család többi tagjának is. De ezt ne abban a stílusban csináld, ahogy itt írtál, ne azzal indokold, hogy téged idegesít, meg zavar. Onnan közelítsd meg a kérdést, hogy ez a kutyának a legrosszabb.
Az, hogy a kutya felugrik az asztalra, és ott megjutalmazza magát (merthogy kaját talál és meg is eszi) azzal meg is van az aztalra ugrás pozitív következménye, és újra és újra fel fog ugrani. Az, hogy utólag megbüntetik, semmit nem ér, nem is tudja utólag összekötni a következményt a viselkedéssel ami már korábban ráadásul meg lett jutalmazva. Nyilván szerencsétlen állatnak teljesen zavaros a rendszer amiben él, és kínjában próbálja ő felállítani a saját szabályait.
Valahogy fel kellene nyitni a család szemét, mert a kutya nem attól lesz kiegyensúlyozott és boldog, hogy bármit megtehet, hanem attól, hogy érti a világot amiben él, és világosak a szabályok. Vagy nézess meg valamilyen filmet a helyes nevelésről, vagy olvastass el velük valami könyvet, vagy még azt tudod csinálni, hogy te magad utánajársz, hogy mit hogyan kell, és elkezded rendesen nevelni a kutyát. Ha te következetes vagy vele, akkor a kutya simán be fog állni melléd, és hozzád fog igazodni, hozzád megy simit kérni, látni fogják a többiek is, hogy az a jobb, ha következetesen és higgadtan nevelve van a kutya.
köszönöm a válaszodat, nagyon hasznos volt számomra.
amikor ketten vagyunk a kutyával, pont úgy történik minden ahogy mondod: rám hallgat, és normális is, de amint ott van valaki, már hiába mondom neki, kaja közben, hogy menjen a helyére, nem érdekli.
a másik dolog meg a remegés, szerintem az lehet, amit először írtál, hogy félti,és nem tudja megvédeni, mert valójában ő nem egy szófogadó kutya. amikor rászól valaki, hogy menjen a helyére, akkor csak sokadszorra teszi azt, de azt is inkább csak akkor, ha rákiált valaki. ugyanígy történik ez, ha kaját adunk neki, és mondjuk hogy "ül", akkor is csak ritkán teszi azt elsőre, meg felugrál a lábunkra, hogy adjuk már a kaját. szóval számomra ez az, amin változtatni szeretnék, mert látom, hogy ez a kutya tök idegbeteg, meg szorong egy csomó minden miatt. és bár tudom, hogy nem az én kutyám, és igaz, hogy nem az én dolgom megnevelni, de tök sajnálom, hogy ilyen zavarosan él, ezért szeretnék segíteni rajta. a barátom anyukája nem igazán látja ezt, szerintem számára normális, hogy így viselkedik a kutya. ő még örül is neki, hogy ennyire ragaszkodik a kutya, meg mondom neki, hogy nagyon remegett, amikor kiment, akkor is csak mosolyog, és elkezdi dédelgetni.. azt hiszem, megfogadom a tanácsodat, és utánajárok a rendes nevelésnek, és megpróbálom magam nevelni, mert máshogy nemigazán van rá lehetőség.
még egyszer nagyon köszönöm a segítséget, sokat jelentett!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!