Mit tegyek aszomszédokkal?
A szomszédunkban lakik egy magyarvizsla és egy nagyon kicsi kennelben van!! Most bokáig ér a hó, és hallom ahogy nyüszít éjjel nappal, hogy FÁZIK!!!!! A másik szomszédunkban egy cocker spániel van, és ő nagyon ritkán van kiengedve!! A szőre olyan mint egy felmosórongy csimbókban van az egysz!! A harmadik szomszédunk spánieljeivel ugyanez a helyze!! Még távolabb pedig egy német dog lakik, vak és csont és bőr a lábpárnái csupa kérgesek kemények!! Van még egy régi kis roncs ház ahol vagy4 puli lakik láncon étlen szomjan és őnekik is össze van tapadva a szőrük!
Mit tegyek?? Tudtok valami olyan menhelyet ahol nem altatják el a kutyákat, és válalják azt, hogy idejönnek és elviszik a kutyusokat, és lefoglealják??
Nagykátán lakok Pest megyben !!!

ameddig nincs állatkínzás, addig nem tehetsz semmit
a magyar törvény szerint be lehet zárni a kutyát és ha megkérdezi valaki a gazdát akkor azt fogja mondani, hogy nem eszik a kutya
és majd téged büntetnek meg a jószándékod miatt
ha rám hallgatsz akkor elfelejted az egészet, és nem ártod bele magad más dolgába, mert ezen te csak veszthetsz, persze én is sajnálom az ilyen állatokat
a gazdával beszélhetsz csak, de sztem őt is csak magadra haragítanád, és nem történne semmi

18:30 nem úgy van az h csak bezárják a kutyát meg csak úgy láncon tartják... meg van az állatvédelmi törvénybe h hány négyzetméter lehet a kennel és hány méteres láncon lehet tartani a kutyát! és ez már bőven állatkínzás.
Kérdező: szerintem is menj el a rendőrséghez, mondd el nekik, hogy mi van. más ilyen helyeket nem nagyon ismerek:S de állatkínzásért simán fel lehetne őket jelenteni.

én megpróbálnám ellopni a kutyát. Ezt halál komolyan mondom. Volt anno egy tacskónk, és egyszer lekölykedzett. Lett 4 szép kölyke. 3 jó helyre került, egy pedig - a legszebb - egy idióta családhoz, akikről aztán kiderült, hogy kretének.
Azt a gyönyörű, okos kutyát láncon(! egy tacskót!) tartották, és kb száraz kenyéren élt, csont meg a bőr volt, semmi fény nem volt a szemében.
Én egyszer elmentem azért is, megnéztem a kutyát, és mondta nekik, hogy egy ilyen állatot teljesen felesleges láncon tartani, még (persze csak finoman) egy jó fajta olcsóbb tápot is ajánlotta, hogy hízzon a kutya, meg egészségesebb kinézete legye, és mondtam, hogy nézesség meg állatorvossal. Mondták, hogy jó jó persze, már akarták ők is, meg köszönik a segítséget. Peersze. Sz*rtak a fejemre. 2 hét múlva arra jártam, a kutya ugyanúgy volt. Tiszta pipa lettem. Vártam még kb 2 hetet, aztán elloptamxD Nyitva volt a kapu, a senki nem látott, én meg leszedtem a láncról, és elfutottam velexD Egy ideig nálunk volt, amíg "felépült", aztán elvittem egy jobb álltatotthonba, akikkel aztán tartottam a kapcsolatot, és mondtam, hogy ha a kutyát nem viszik el, akkor értesítsenek, elviszem, csak el ne altassák. 5 nap után elvitték, egy sokkal jobb helyre.
Jó, tudom, hogy ez nem megoldás. Legalábbis egy kutyánál még csak-csak, de ennyinél... Én megpróbálnék esetleg beszélni velük, ha nem megy, akkor én is szólnék (nem a jegyzőnek, mert az nálunk egy idióta), de állatvédőknek vagy rendőröknek(?)

Az igazság az, hogy semmit nem tudsz csinálni sajnos. Ha körbenézel az országban, ha jársz vidéken falvakban, akkor látod, hogy a legtöbb kutyát kb. így tartják.
Igen, állatvédelmi törvénybe ütközik, csakhogy nincs senki aki betartatná az állatvédelmi törvényt. Mert lehetetlenség. Kb. minden harmadik, negyedik magyar kutyát el lehetne koboztatni a törvény szerint, csak éppen minden menhely teltházza üzemel, nem lehet hová tenni ennyi kutyát sajnos.
Ráadásul az ilyenek többsége hamar szerezne új kutyát, és ugyanez menne tovább.
A legtöbb amit tehetsz, hogy megpróbálsz a gazdák lelkére beszélni, esetleg segíteni nekik kicsit jobb körülményeket biztosítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!