Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha a kutyám...

Nory0722 kérdése:

Mit tegyek, ha a kutyám agresszív más kutyákkal szembe?

Figyelt kérdés
Van egy 3éves beagle kan kutyám,amely más kutyákkal pórázon,házon kívül agresszív,és így nem merem közel engedni! Van mellette egy keverék szukánk is,de az agressziója már a szuka előtt is jelen volt! A szomszéd kutyájával jól kijön. Jól viselkedik,ha az ő területén van új kutya,de pórázon... Suliban is így van,de ha közel engedem egy idő után megnyugszik,de nem tudom minden kutyához odaengedni,mivel van amelyik odakapna neki! Pórázon ha kutyát lát megőrül és nem tudom leállítani! Segítsetek!
2010. dec. 17. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Pórázon mindig nagyobb a feszültség, mint anélkül. Arra figyelj nagyon, hogy ne engedd belefeszülni a pórázba, próbáld lazán tartani a pórázt ilyen helyzetekben, kifordulni a szituból, és laza pórázon visszamenni.

Miért agresszív? Fél, vagy domináns? Póráz nélküli suli nincs a környéketeken?

2010. dec. 17. 12:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Huh, beagle-nél nagyon nagyon abnormális az agresszív jellem.

Keressetek fel egy kutyakiképzőt, aki megnézni mit hogyan csináltok vele, hogy telik egy napja, stb, mert ha ennek nem idegrendszeri oka van, akkor nevelési probléma.

2010. dec. 17. 12:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Beagelenél egyeltalán ne magnormális jellem az egresszivitás más kutyákka lszemben XD

Sőt ez eléggé jellemző a fajtára...kérdezz csak meg más bigli tartókat.Erős szocializáció kell neki.Legjobb a kutya iskola és erős kéz. Ha csak pórázon csinálja z még a jobbik eset,ha jön egy másik kutya próbált elterelni a figyelmét játékkal vagy juti falattal.Majd mikor odaért a másik kutya és úgy látod nyugoidt a tied akkor engedd oda.

2010. dec. 17. 12:34
 4/9 anonim ***** válasza:
68%

Egy falkában vadászatra kitenyésztett fajtánál szerinted normális hogy nekimegy más kutyáknak?

Ne írj már ökörségeket. Régen azt a kutyát, amelyik dominálni próbált a falkában, simán lelőtte a vadász.

Az más kérdés, hogy elkezdték szaporítani őket, és emiatt elkezdtek megjelenni a rossz idegrendszerrel rendelkező egyedek.

2010. dec. 17. 12:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Egyébként két beagle-m van és rendszeresen járunk beagle találkozóra.(www.beagle-club.hu)

Arra reagálva hogy kérdezzek meg más beagle tartót.

2010. dec. 17. 12:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Menj ki a zutcára és nézd meg a többi beaglit...pont azért mert nem falkában vannak idegesek....

Nem írok ökörségeket..rengeteget ismerek és szinte mindegyik kötekszik....

2010. dec. 17. 13:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy olyan beagle-ket ismersz.

Én viszont olyanokat, akik a beagle találkozón vannak (20-50 beagle) és az égvilágon semmi verekedés nincs. Ez a normális.

2010. dec. 17. 15:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tenyésztőtől vettük,bár nem kértünk hozzá törzskönyvet,de a szülei is díjnyertesek! Az a helyzet,hogy próbálkoztam a játékkal és a jutalomfalattal egyaránt! Járunk suliba is,de lehet,hogy én vagyok a probléma! Ugyanis a múltkor az oktató le tudta állítani,csak az a gond,hogy én is nagyon begőzölök,hogy nem hallgat rám,mivel nagyon sokat foglalkozok vele,és minden másban engedelmeskedik! Már 2suliban is voltunk és kiképzőket is megkérdeztem! Azt mondták,hogy ez nem fog eltűnni,csak leállítani tudom! Az,hogy domináns e? Hát nem tudom,mert ha odaengedem,nincs gond,de amint a másik rámorog vagy elhúzom,máris felé kap! Minden nap sétálunk és biciklizünk,erdőkbe járunk,de a kerítés mögötti kutyákkal már nem foglalkozik,ezt már elértem!
2010. dec. 18. 11:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Számos könyvet elolvastam,és tudom,hogy mit kellene tennem,de pl félek nagyobb kutyákhoz odaengedni,mivel kicsi korában egy roti és egy golden is megkarapta és egy német juhász "játékból" bekapta folyton a fejét! A másik,hogy jutalomfalatért mindent megtesz,és pórázon is a suliban és séta közben(ezt kivéve),de ha egyik sincs nálam,akkor nem mindig hallgat! Azt tudja,h ha nyitva van a kapu,nem mehet ki meg hasonlóak,de ha hívom,nem mindig jön! Ezért is járunk az erdőbe és dolgozunk az ügyön!:)
2010. dec. 18. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!