Külföldről, hogyan lehet megoldani a kutya behozatalát Magyarországra?
Teljesen ugyanaz, mintha innen akarnál kivinni kutyát.
Kell egy állat útlevél, amit az állatorvos állít ki.
Amennyiben tenyésztőtől vásárolod, akkor azt ők előre elintézik neked (mindig állat útlevéllel adják át a kutyát jobb helyeken). Én azt is olvastam itt, hogy azok akik messziről jönnek elvinni kutyát, nekik később kb 12 hetesen adják csak oda a kutyust. Bár ebben nem vagyok biztos.
A legbiztosabb ha megkérdezed a tenyésztőtől, hogyan megy az náluk.
Sok függ a tenyésztőtől, meg h melyik országból hozod.
Elméletileg csak állatútlevéllel utazhat a kutya, de azt csak 12 hetes korban kaphatja meg - ami nem gond ha nem repülőn akarod hazahozni, mivel a schengeni határok miatt nincs (nagyon) ellenőrzés. De a tenyésztővel beszélj, h hogyan, mikor és milyen feltételekkel adja oda. Pl. én hiába hoztam haza csak kocsival Olaszo-ból a kutyámat, a tenyésztő csak 12 hetesen, útlevéllel együtt adta oda. De Olaszo-ban szigorúbb szabályozás van és ha előbb odaadja, azzal a tenyésztő kockáztat.
Egy szónak is száz a vége: a tenyésztőt kérdezd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!