Mit tegyek, hogy a 10 hetes goldenem ne harapdálja a kezemet?
Figyelt kérdés
Állandóan rágni akarja a kezemet. Ilyenkor finoman el szoktam kapni a nyakbőrénél, de mintha semmi sem történt volna, 2 perc múlva ugyanúgy harapdálja a kezemet. Az orrára is koppintottam már, semmi. Tudom hogy kicsi még, de szerintem minél előbb le kellene szoktatni róla. Hogy csináljam?2010. dec. 16. 09:03
1/6 A kérdező kommentje:
ja és az normális, hogy 10 hetesen ráugrik a lábamra mint hogyha...? értitek. tudom hogy ez dominancia-probléma, de mit is jelent tulajdonképpen, hogy ő érzi dominánsnak magát, vagy hogy behódol? egyébként kicsit kínos, de gondolom ezzel nem nagyon lehet csinálni semmit
2010. dec. 16. 09:13
2/6 anonim válasza:
De, lehet vele mit csinálni, le kell szoktatni róla. 10 hetesen ez még nem feltétlenül dominancia, de érdemes ilyenkor rögtön faképnél hagyni, és nem foglalkozni vele egy ideig.
A harapdálásnál ugyanez a helyzet. Ha fáj amit csinál faképnél hagyod, és nemfoglalkozol vele.
3/6 A kérdező kommentje:
hát azt nehéz mert követ mint az árnyék
nem arról van szó hogy fáj, csak majd ha nagyobb lesz akkor majd fájni fog
2010. dec. 16. 10:00
4/6 anonim válasza:
Próbáltad már, hogy valami érdekesebbre tereled a figyelmét?
Pl.: Egy játékra. Ha ezt megteszi simogasd meg a viselkedésért.
5/6 A kérdező kommentje:
persze, olyankor fogom a játékát és eldobom neki, ő meg utánaszalad és visszahozza, majd belefekszik az ölembe a szájában a játékkal, majd ahelyett hogy a játékot rágcsálná, kiköpi és megint a kezemet kezdi
2010. dec. 16. 10:35
6/6 anonim válasza:
A goldennek nagy a füle. Amikor rágja a kezedet, csavard az ujjad köré a fülét és úgy tedd a szájába. Így csak annyira fog harapni, hogy neki ne fájjon. Mi így csináltuk a kiskutyánkkal, és azóta is ha a szájába veszi a kezemet vagy a karomat, mindig nagyon óvatosan fogja csak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!