Hogy lehet ilyen egy puli szőre?
mi a véleményetek arról ha egy puli szőrét levágják vagy ilyen mint a fenti képeken :D?
Az, hogy van igényszintje a gazdájának, pláne ha lakásba is bejár a kutty :)
Szebb, mint az összefilcesedett szőrű pásztoreb...mondjuk munkakutyák, tudom, de akkoris :)
az alsó három képen fiatal kutyák vannak, olyankor még hullámos, habos a puli szőre, később kezd csak el befilcesedni (az első képen látható kutyának már elkezdett, ha megfigyeled), majd 2-3 éves korára mindenhol összeállnak a rasztái. ha viszont ilyen növendék korban elkezdik fésülni, akkor értelemszerűen elérhető, hogy egész életében ilyen uszkárszerű legyen.
ha egy puli nem jár kiállításra, miért ne lehetne lenyírt szőre? tapasztalataim szerint nagyon meg tudnak könnyebbülni - főleg nyáron - mikor megszabadulnak a nehéz subájuktól.
Nemrég láttam az Animal Planet-en egy műsorból egy részt, az a címe, hogy 101 nagykutya. Abban a részben a Puliról volt szó (többek között) és hát elég nagy macera van elvileg a szőrével. Arról is szó esett, hogy tévhit, hogy csakúgy hagyni kell, hogy a Puli szőre magától rasztásodjon, mert így elég sok kellemetlenséget okozhatunk a kutyának, rendszeresen szét kell választani a rasztatincseket, rendszeresen szappanos vízzel át kell mosni és még sorolhatnám. Persze ezt a Pulitartók 70-80 %-a nem tudja, vagy tudja, de mégsem vesz róla tudomást. Én személy szerint, ha nekem Pulim lenne, biztos nem hagynám rasztásodni a szőrét, valószínü két-három havonta nyírnám a szőrét és legalább minden nap átfésülném. Mert tudomásom szerint elég kényelmetlen és kellemetlen a rasztás bunda a kutyának, viszketéssel jár, húzza a bőrét folyamatosan, több kg is lehet egy ilyen kutya bundája, ami azért nem kellemes...
De hát a többség nagyon komolyan veszi a standart szerinti előírásokat, egyesek meg pont azért választanak Pulit, mert nagy a bundája, így jól elvan télen is a kertben, de nem szorul áplásra a szőre, mert hogy ugye raszta, ami persze tévhit a szőrápolást illetően, de mindegy. :)
Amúgy nekem tetszenek a fenti képeken szereplő kutyusok. Sokkal ápoltabbnak tűnnek és biztos kényelmesebb is nekik az ilyen bunda. :)
Szió, feltépésnek hívják szaknyelven, amikor a tincseket elválasztják egymástól, már csináltam párszor, ilyenkor a tincsek közötti aljszőrt ki kell tépni, ez egyáltalán nem fáj a kutyának.(ezek miatt tapadhatnak össze a zsinórok, ez akadályozza a kutyát a mozgásban, elhanyagolt esetben le is szakadnak! ettől lehet lyukacsos a bunda) Fürdetés tavasszal ősszel ajánlott, ilyenkor kiszedjük az idegen anyagokat is a bundából. Szépen karban tartható a hosszú zsinóros szőr is, ha a gazdi, vagy kutyakozmetikus ért hozzá :)Én utóbbi vagyok:) Jah, és a rasztásításra kicsit rá kell sodrással segíteni, fürdés előtt, bármily hihetetlen :)
Üdv
Ezek mind kölykök, azért nem tincses a szőrük.
Ismerek pulit, gyönyörű, ápolt rasztái vannak, és egyáltalán nem igénytelen. A gazdija minden este sodorgatja egy picit, levág a végéből, ha már a földön húzza.
De nagyon sok pulit lenyírnak, és akkor aztán felismerhetetlenné válik:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!