Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Piacra vihetek kiskutyákat?

Piacra vihetek kiskutyákat?

Figyelt kérdés
Vannak keverék kiskutyáim, és kivinném őket a piacra elosztogatni őket, de nem tom milyen engedély vagy egyáltalán mikel ahhoz hogy elajándékozhassam őket. PLZ segítsetek!
2010. dec. 15. 16:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%
Nem kellett volna szaporítani, vagy legalábbis ügyelni, hogy ne fedezzék be a szukát ha már tüzel, és akkor nem foglalkoztatna ez a kérdés.
2010. dec. 15. 16:59
 2/17 A kérdező kommentje:
Tom de nekem az volt a kérdésem h milyen engedély kel.. -.-"
2010. dec. 15. 17:00
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi nem vagyok szaporító így nem tudom :)

Talán érdeklődni kéne a piacon. Tudod mindenhol mások a szabályok. Remélem van már időpontod az orvoshoz ivartalanításra!

2010. dec. 15. 17:05
 4/17 A kérdező kommentje:
Persze-persze =) a héten hívjuk az á.o.-t =)
2010. dec. 15. 17:07
 5/17 anonim ***** válasza:
62%
Mi kell hozzá? Mondjuk chip, ami idéntől akkor is kötelező, ha ajándékba adod a kutyákat. Az ára 6-8 ezer forint/db.
2010. dec. 15. 17:21
 6/17 anonim válasza:
57%

A piacfelügyelőség esetleg sérelmezheti, hogy Te a helypénz fizetése nélkül akarsz árulni (még ha csak osztogatni is) valamit.

De én "rendszeresen" osztogatok kiscicákat a piacon, és még semmi kellemetlenségem nem származott ilyesmiből, bár ez a piac méretétől is függ, egy nagyobbnál lehet, komolyabban veszik.

Ha viszont arra gondolsz, hogy állatorvosi engedély kell-e hozzá, akkor elég, ha az örökbefogadók lelkére kötöd, hogy féregtelenítéshez és védőoltásokhoz hamarosan keressék fel az állatorvost, mert ezek lassan időszerűek lesznek.

2010. dec. 15. 17:23
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a legutóbbi normális kommentet...

Ja igen 12 éwesen 1 és fél éves kutyával mocskos szaporító vagyok...

1 éves kor alatt nem ivartalanítanak, lealábbis a mi á.o.-nk nem ...

2010. dec. 15. 17:29
 8/17 anonim ***** válasza:
94%
Akkor válts állatorvost, mert a kutyákat a legjobb 1éves kor alatt, minél hamarabb ivartalanítani.
2010. dec. 15. 17:38
 9/17 anonim ***** válasza:
83%
Még annyi, hogy általában 7-8 hónapos korban célszerűbb elvégezni a műtétet.
2010. dec. 15. 17:39
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Zayra =)
2010. dec. 15. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!