Hogyan állapítják meg hogy nem keverék egy pitbull?
Azt szokták mondani, hogy ha lila(fekete) a kutya szájpadlása akkor fajtatiszta.
De ezt én is csak hallottam...
Csak azért mert szeretnék venni és a kutyának nincs törzskönyve, ezért máshogy nem lehet megállapítani ?
De énis így hallottam ahogy írtad.
Be hozatsz külföldről egy fajtabírót (ugyan is az FCI nem ismeri el mint fajtát ezért itthon nem találsz küllembírót pit-re mert nincsenek kiállításokon) és megkéred vizsgálja meg a kutyádat mennyire felel meg a standadnak.
Vagy DNS vizsgálatot kérsz.
Vagy alapból törzskönyves kutyát hozatsz be.
A kutya szájpadlásából semmiképp nem állítható meg, hogy fajtatiszta-e vagy sem. Ez tévhit.
Köszönöm a választ de azért nemfogok se bírót sem dns vizsgát csinálni csak egy kutsát akarnák venni és nemtudom hogy az e aminek mondják.
Amúgy kinézetre olyan : )
Kölyökként még hasonlít rá. Felnőtt korában fog majd eltérni csak. Nézd meg jól a szülőket. Bár azt sem biztos ők a szüleik.
Menhelyről nem akarsz örökbe fogadni? Van bull típusú terrier fajtamentés. Ha gondolod be linkelem az oldalukat.
Tessék: [link] :)
Ha csak egy kutya kell akkor inkább ments meg belőlük egyet. Hisz sokan félnek a pitektől amstaffoktól így nem fogadnak örökbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!