Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyámmal, ha...

Mit csináljak a kutyámmal, ha egyszerűen nem érti meg?

Figyelt kérdés
A bejárti ajtónk, ahol közlekedünk az hátul van, és azelőtt vanegy füves rész, amit a kutyánk mindig kikapar :S Anyumék már megőrülnek tőle, és azt fontolgaatják, hogy el lesz küldve a kutya itthonról. Például most, hogy hideg lesz, eszünkbe jutott anyummal, hogy csinálhatnánk neki szivaszból fekhelyet a házában, meg a háza elé ilyen "szőnyeget" hogy ne legyen benne hideg, de tudjuk előre, hogy szét fogja szedni. Például sokat szokott aludni a bejárati ajtóban a lábtörlön, és anyum ilyen nagyot vett, hogy melegebb legyen, meg elférjen rajta. Kb 10 napja van meg a lábtörlő, demár az egész szétvan szaggatva. És nem volt olcsó lábtörlő :S Például november közepe felé betettem neki a házába egy rossz plédet, hogy vmi azért mégis csak melegítse, de 3-4 napra rá, szészedte az egészet, lyukak vannak rajta mindenhol, szétvan tépve, és mostmár az udvaron is szétvan hordva :S Mit lehet csinálni??? Próbáltunk már olyan spray-t aminek olyan szaga van, amit a kutyák nemszeretnek, de nemvált be... :S
2010. dec. 14. 15:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
van neki kelenje, azon belül van a kutyaház... de anno egész nap bentvolt, és csak reggel meg este volt kicsit kiengedve, mert ha hazajött egy kocsi, és kinyílt a nagykapu, kifutott... viszont egyszer vmi túl sok fehérjét kapott (étrend kiegészíő) és nemtudott lábra állni, és akkor egész nap kint feküdt, és nemtudott kifutni, úgyhogy akkor bemertünk jönni kocsival, és azóta nem nagyon megy ki. Vagyis ha kocsi jön egyáltalán, ha gyalog a kiskapun, vagy bicajjal, akkor néha néha próbálkozik... decsak ha idegen jön be. Most hogy (nagy örömömre) alig van bezárva, láthatólag jobb kedve van, viszont most ás, meg rág meg szétszedi a lábtörlőt :S Nincs időm minden nap sétálni vinni.
2010. dec. 14. 16:46
 12/17 A kérdező kommentje:
de akkor ezzel a szivaccsal mit csináljunk? Elég sok munkánk van benne, mert beis vontuk ilyet "nekünk már nemkell" anyaggal, összelett varrva, és anyummal úgy tervezzük, hogy egy kb 5cm széles léccel a szélét beszögeljük, hogy netudja kirángatni (amúgy se tudná, csak ha széthúzza) és így talán nem tudja szészedni a szélét, közepébe meg nemtom hogy kezdene bele. Szalmát tudnánk szerezni talán, de száraz diófalevelet? Ilyet még sose hallottam. Meg szerintem szét is túrná ott az egészet, meg nemlenne kicsit szúrós ott neki?
2010. dec. 14. 16:49
 13/17 anonim ***** válasza:
58%
Nyomorult kutya egész nap kennelbe zárva, aztán csak percekre engeditek ki és csodálkoztok hogy rombol. Unatkozik .. tele van energiával és mivel le van tojva a rombolásban éli ki magát. Napi 2-3 óra intenziv mozgás: séta, futás, labdázás ... aztán nem fog rombolni meg szökdösni unalmában.
2010. dec. 14. 16:56
 14/17 anonim ***** válasza:
58%
Ha valaki kutyát vesz akkor számolnia kell mindennel és nem kifogás a munkahely...Ő akarta a kutyát tehát viselje a következményeket. Ennyi. Oldja meg.
2010. dec. 14. 18:15
 15/17 kapperbika válasza:
1 éves volt a (német juhász) kutyám amikor hozzám került. előtte benn tartották a házban (szoba-konyha). hullott a szőre és nagyon nagyok voltak a körmei. nem fogadott szót és rágott mindent. nálam szabadon van és helyrejöttek ezek a dolgok. kennelben van az ólja, de a kennel ajtaja mindig nyitva van. sohasem tettem láncra. én is dolgozom, de nagyon sok időt töltöttem az elején vele. most már ha reggel kimegyek az ajtón ott vár, beszélek hozzá keveset és magától bemegy az ólba és ott marad addig amíg a kocsival kimegyek, becsukok minden kaput, akkor odaszalad a kapuhoz, elköszönök tőle és egész nap elvan. a rágásról meg úgy tudtam leszoktatni, hogy figyeltem és amikor láttam erősen rászóltam, nem kellett sokszor, hogy abbahagyja. én is tettem szalmát zsákba és betettem az óljába de nem fekszik rá, az előző kutyám sem feküdt rá semmire, csak a sima deszkára az ólban, sőt télen a hóban. a szivacsot nem találom jó ötletnek, mert megfulladhat tőle. sok figyelem, türelem és szeretet kell a kutyákhoz és rá fog érezni arra, hogy mit szabad és mit nem.
2010. dec. 14. 18:35
 16/17 anonim ***** válasza:
A szivacsot szét is tudja rágni, akár középen is. Szalma a jó. Ha nincs diófa levél, vegyél Piretrin port és szórd bele. Nem lesz a kutyának semmi baja tőle. Igaz, a szalmát frissíteni kell, takarítani utána, de a legjobb hideg ellen. Ennyit megérdemel a kutya, ha vállaltátok.
2010. dec. 14. 19:17
 17/17 anonim ***** válasza:

Én a szalmát nem ajánlanám.

Régen az én kutyám alatt is volt, és kapott egy fa...a bőrgyulladást tőle. A doki azt mondta, hogy azonnal vegyem ki a szalmát, külömben az életben nem szabadulunk meg a gyulladástól.

A szivacsot a karmával úgy felvakarja mint a vajat.

Ezt onnan tudom hogy amelyik kutyám a szobában van, az alatt szivacs van, és pokróc van a tetején, de sokszor összehúzza a plédet, és a szivacsot is megkapirgálja.

A szivacs rágásról már leszokott, de nagyon nehezen jutott el az agyáig.

Amelyik kutyám kint van, annak szőnyegpadló lett berakva, neki nem kellett bele szögelni. De volt olyan kutyám amelyiknek szögelni kellett.

Azt nem tudja kiszedni.

Csak akkor érdemes még egy szőnyegpadlót a tetejére tenni hogy ha átázik akkor lehessen cserélni.

2010. dec. 15. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!