Hogy lehet, hogy az orvos nem tudja mi a baja a kutyának?
Semmi baja nem volt a kutyámnak, egészséges volt, boldog, jól érezte magát. De, egyik nap, nem evett, nem volt kedve semmihez, és pár napig ez ment. Elvittem orvoshoz, megvizsgálta, és nem tudta mi lehet a baja.
Másnap meghalt...
Hogy lehet, hogy egy orvos nem tudja mi az állatnak a baja, mikor ezzel foglalkozik, évekig ezt tanulja?
Új betegségek nem alakulnak ki egyik napról a másikra. Vagy ennyire fejletlen az orvos tudomány állatgyógyászat terén?

Az én kutyámmal ugyan ez volt, egyik nap még semmi baj, másnap kedvtelen, nem eszik, nem iszik... Mi azonnal elvittük orvoshoz, de nem tudta hogy mi lehetett a baj, mert a tünetei kullancscsípésre utaltak, de kullancsot meg nem találtunk benne, pedig rendszeresen ellenőriztük...
És egyik éjjel benntartották a rendelőben, mert infúziót adtak neki, stb, és reggel amikor mentünk érte, akkor mondta az orvos hogy már este 9.kor elpusztult :(
De az még mindig rejtély, hogy mi volt a kutyus baja...

hát igazából ha már másnap meghalt, akkr nem biztos, hogy amúgy lehetett vna segteni rajta, de tleg gáz, hogy nem tudja mi a baja.
Egyébként a nyíregyi állatkórházat én is megdícsérném, ott tényleg értenek az állatokhoz, a vizsgálatokat se csak úgy elkezdik, hanem előtte kicsit játszanak a kutyákkal, simogatják, hogy ne féljen az állat annyira, na kíváncsi lennék melyik állatorvos csinál ilyet.

Nagyon sajnálatos, hogy így vesztetted el a kutyádat.
Ma már annyi az állatorvos, mint égen a csillag. De , ahogy bármi más szakmában is vannak remek emberek és kevésbé oda valók, így a dokik is különbözőek. Nemhiába az ma már a kialakult gyakorlat, hogy nagyon sokan inkább akár 100 km-t is utaznak a bevált orvosig, ha komoly a baj.
Persze, vidéken, főleg a kisebb helységekben élőknek nagyon nehéz ezt megoldani, de ,ha nyugodt akar lenni valaki abban, hogy jól kezelik a kutyáját, bizony, kénytelen távolabbi orvost választani.

szerencsére nekünk nagyon jó dokink van. mi kutyánknak méhgyulladása volt, ugyanezek a tünetek, nem evett nem ivott, egésznap feküdt. vérvételből és ultrahangból kiderült mi a gáz, másnap már műtötték is (13éves, szívbeteg), és hálisten már jól van. nagyon megijedtünk..
sajnálom hogy a te kutyáddal ez történt:S

Amit leírtál az alapján nagyon nagy valószínűséggel babézia. A tünetei ezek és nagyon gyors lefolyású betegség. Kullancs terjeszti és megfelelő kezelés (egyetlen imizol injekció...) nélkül halálos.
Sajnálom, h ilyen orvost fogtatok ki...ez szomorú. Ez nagyjából olyan mintha egy háziorvos nem tudna egy tüdőgyulladást diagnosztizálni.
Az előttem hozzászólóval egyet értek.
Az én kutyámbol 6 kullancsot szedtek ki egyszerre. Ez az egész úgy volt, hogy egyik nap este (10 körül) észrevettem, hogy a kutyámban egy csomó kullancs van. Azonnal szaladtunk vele a dokihoz aki kiszedte mind a 6ot, utána hazamehettünk. Másnap korán hazajöttem sulibol és azt vettem észre, hogy a kajás- és vizes tálja még tele van pont, mint mielőtt elmentem és a kutya nem olyan volt mint máskor. Ő egy örökjátékos jókedvű kutyu de akkor csak aludt és nyöszörgött. Bőgve hívtam fel anyukámat aki úgyszintén hazarohant, amint csak tudott. Szaladtunk vele az orvoshoz és mint kiderült Babéziás úgyhogy 2-3 hétig jártunk vele infúzióra. Szerencsére még az elején észrevettem, hogy beteg ezért teljesen meggyógyul. Most is épp teljesen egészséges kiskutya

Az orvos tudomány nem fejletlen. Sajnos olyan dokit választottál aki nagy ívbe sz...rik az egészre. Én a helyedbe átvittem volna akár egy állatkorházba e tetemet hogy boncolják fel, és állapítsák meg miben halt meg. Ha bebizonyosodott volna a doki hanyagsága, akár perre is vinném a dolgot. Főleg, ha mondjuk tenyész állatról van szó.
Sajnálom hogy elment a kutyád, nagy ür lehet utána.... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!