A németjuhász kutyámnál többször is arra lettem figyelmes, hogy sántít, aztán egy kis idővel abbamarad, aztán megint! Most 9 hónapos, és nem tudom mi lehet ez, valami született rendellenesség? Remélem nem.
Több oka is lehet a sántításnak.
Pl. belement vmi a mancsai közé ami nyomja a lábát, leszakadt vmelyik körme, vagy a sok futás közben meghúzta a lábát és arra újra és újra rásérül
Pihentesd egy kicsit, ne labdázz vele és figyeld meg, hogy elmúlik-e a sántítás.
Németjuhászok hajlamosak displasya-ra. Adtál neki kiskorában porcerősítőt? Ha nem, akkor most még megteheted. :) De inkább vidd el egy orvoshoz, aki megröntgenezi és kizárja ezt a betegséget.
Elég csúnya, idejében felismerve kezelni lehet.
Én is az állatorvost javasolom.
Szerintem a talpába nem került semmi, mert akkor folyamatosan sántítana. De lehetséges beszakadt köröm, bár szerintem akkor ha megnézed észre vennéd.
Ott valami belső probléma lesz.
Szedi a kálciumot? Mert kölyök korától kezdve kéne neki adni, egész egy éves koráig. És a hogy nő a kutya azt is növelni kell. ( 10kg van egy tabletta )
Vidd el dokihoz.
Németjuhásznál ez előfordul amikor még növekszik , abba fog maradni ha eléri a végleges méretét.Hirtelen nőtt valőszínű , és ezért fájlalja a lábát , nálam mind a 4 lábára sántított még kicsiként, a bal elsőre 2szer is.
De persze látatlanul nem lehet megmondani mi is a baja , vidd el dokihoz inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!