Mikortól tanitható egy kicsi kutya? És mennyi időt igényel az ilyen fajta tanitás?
Mindenféle kutyust meg lehet tanítani és meg is kell alapvető engedelmességi dolgokra. Ezt azért is fontos, mert a kutya falkaállat, szüksége van falkavezér főnökre, akinek az engedélye nélkül még csak nem is balhézhat. Nem ehet,, stb... Az ő érdeke is az, hogy pl idegenektől, földről ne egyen össze semmit, vagy visszamenjen hozzád MINDIG, ha hívod.
De ehhez még kicsik. Először a szobatisztaság jön, utána, 4-6 hónapos koruktól lehet finom falatokkal, sok símogatással motiválva tanítani őket.
Seggre vagy orra verés helyett pedig javaslom a (nem kinevetni, működik! :D) a morgást és a grabancrázást, az anyjuk is így neveli őket- értenek belőle. De csak abban a pillanatban, vagy egy hajszállal az előtt, hogy rosszat tennének! Még vmi: ha nem megy oda hozzád, ha hívod azonnal, csak később, az rossz ugyan, de ha odament, mégsem bántjuk- mert akkor többet nem fog! Mindezt tehát később kicsit még...
Sok örömöt hozzájuk! :)
Szia!
Egyet értek az előttem szólóhoz ,az én csivi kiskutyám 3 hónapos és már félig szobatiszta azaz olyan helyre végzi a dolgát ahol könnyen feltisztíthatom, már tudja az ül, fekszik, nem , hozd vissza parancsokat.
Fajta függő is, hogy milyen gyorsan tanulnak vannak olyan fajták ,amelyek elég szeleburdiak és tanításuk több időt vesz igénybe bár nem tudom ,hogy a palotapincsi, milyen.
De szerintem két hónapos korától simán elkezdheted.
Még csak 3hetesek,de már elég "játékosak". Nekem régen volt egy palotapincsim,aki már nem él (sajnos),és az irtó okos volt.Mindig ha velem volt,csak a lábamra ült,ha mondtuk neki hogy tedd le a fejed,és horkolj,akkor horkolt.És ha mondtuk hogy nem haljuk,hangosabban horkoj,akkor jobban elnyúzta:) Ő nagyon okos,értelmes kutyus volt,akinek az elvesztését sose tudom feldolgozni,olyan ritka egy ügyes jószág volt.Remélem sikerem lesz a picuroknál is.
Köszi a választ.
Nagyon sajnálom a kutyust!
Akkor biztosan nem lesz gond ügyesek lesznek a picik.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!