Mit csináljak? Sehogy nem akar szobatiszta lenni.
Figyelt kérdés
Már mindent kipróbáltam, de semmi.Meg is jutalmaztam mikor kint végezte a dolgát de nem hat rá.Folyton bepisil meg bekakil. már 1 hónapos kora óta probálom tanítani, de nem megy.Most 6 hónapos.
Szerintetek mit csináljak?
2010. dec. 9. 18:49
1/6 anonim válasza:
Lehet, h épp az a baj, h már egy hónaposan nálad volt...nem alakult ki benne a megfelelő szocializáció és viselkedésforma,amit az anyjától és a testvéreitől láthatott volna...
2/6 anonim válasza:
Jah és kitartás és türelem..más verzió nem nagyon van...
3/6 anonim válasza:
Egy hónapos korától?? Mióta van Nálad az a kutya?
4/6 anonim válasza:
hát ömm.. két óránként vidd le.. evés után 10 perccel.. és éjszaka is!! Ha kint végzi el mindig adj neki jutalom falatkát és dicsérd meg!! egy hétig.. utána csak 3 óránként vidd le és a jutalom falatot hagyd ki :) Kövi héten próbáld ki,hogy éjjel már nem viszed ki!! =) Ha minden jól megy ezzel sikerülni fog!! nekem sikerült =)
5/6 aracsi993 válasza:
ha bepisil bekakil akkor se boruljon el az agyad h belenyomod az orrát a pisibe meg újságbepírral vered. ha bent végzi el a dolgát fogd meg és vidd ki h lássa hova kellene.
6/6 anonim válasza:
Én úgy tanítottam meg a kutyámat a szobatisztaságra, hogy mikor kint végezte el a dolgát, nagyon megdícsértem, megsimiztem. Néha még jutalomfalatot is kapott. :)
Victoria Stilwell műsorában azt láttam, hogy ha bent végzi el a dolgát, közben kapd fel, rohanj ki vele az udvarra (már ha van) és tedd le ott.
Nálam ez nem vált be, mert pillanatok alatt bepiszkított. Úgyhogy nem volt időm odaérni. :D
Az "én módszeremmel" nagyon hamar szobatiszta lett a kutyám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!