Egy kb.60 négyzetméters lakásban lehetne kisméretű kutyát tartani?
Persze.
A sokszor meg úgy néz ki, h naponta legalább 4*.
Ezt kalkuláld be, mert tényleg esőben, hóban, vinni kell, reggel már menni kell vele, nem lustálkodhatsz.
Nekem 13 évig volt kutyám, minden fáradságot megér, de néha tényleg nem volt kedvem menni, de muszáj volt.
Persze.
A többit nem írom le, mert az első válaszoló mindent leírt.
Üdv, HajDoktor
Sosem értettem az olyan embert, aki innen meg onnan kizárja a kutyáját. Nézem a tv-t este és a kutyus ahelyett, hogy a lábamhoz fekhetne és érezné, hogy együtt a falka, kint nyüszít az előszobában és a gazdi ettől lesz ám fsza kemény és következetes.
A kutya falkaállat. Éppen elég neki annyi, amíg a gazda nincs otthon, az is megviseli. Aki nem így gondolja, annak minek a kutya??? Komolyan kérdezem. Dísznek, vagy unalom ellen, hogy le lehessen menni sétálni és ez ad egy keretet a rendszerességhez?
Ha a kutyát társnak tekintjük, akkor nem kellene kizárni az életünkből. Jó, nem muszáj az ágyba is felengedni, lehet neki kis helye a szobában és ha jól nevelik, tartja is magát ehhez. A szobából én akkor zárnám csak ki, ha elmegyek otthonról. Egyébként egy panel vagy kislakásban akár egy nagyobb kutya is elvan, ha tényleg megkapja a minimum napi 2x-i sétáját.
ha szeretnéd, hogy a kutya ne csak dísz legyen, hanem igazi társad, akkor nem zárhatod ki a szobából.
meg kell neki tanítani, hogy nem mehet fel az ágyra, kanapéra.
legyen neki egy kis sarok, egy párnával, ahova le tud feküdni.
Én sem értek egyet ezzel a megoldással. A kutya akkor boldog, ha a gazdi közelében lehet.
Miért baj, ha bemegy a szobába?
Ez nagyon fura, tényleg gondolkodj el azon, hogy biztos-e, hogy meg akarod osztani a kövektező 15 évedet egy szőrös, esetenként büdös, néha beteg és hányos, néha bekakilós, falösszekoszolós lihegős ugrabugra négylábúval.
Mert nekem az a gyanum, hogyha kizárólag olyan helyiségekbe engeded be, ahol te csak rövid ideig tartózkodsz, de az életteredből ki akarod zárni, akkor sok egyéb nehézséget, problémát is fog okozni.
Ez nálam úgy néz ki, hogy felmegyünk a sétából, beteszem a kádba egy leborított lavór tetejére, és egyenként megmosom a tappancsát, kb. 20 másodperc alatt. Ráteszem egy törülközőre, azon van 10 másodpercig, kicsit megtörlöm, és ennyi.
De tény, hogy nekünk parkettázva van, szóval 3-4 naponta felmossuk az egész lakást. De vannak letéve szőnyegek. Előbb-utóbb egy kicsit meglátszik sajnos, mert nagyon nehéz teljesen letisztítani a tappancsát.
Szóval ha padlószőnyeg van, akkor tényleg gondold át...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!