A 4 hónapos vizslám mennyire lehet ilyen tetű hidegben elvinni sétálni?
Hát én ilyenkor leginkább a szomszéd erdőbe viszem, mert ott szabadon futhat és nem fázik meg. Ami szó szerint szomszéd mert két házra van tőlünk. Persze ezt nem mindenki tudja megtenni (én ebből a szempontból szerencsés vagyok)
De pórázon nagyon durva mínuszba lehet, hogy nem fogja annyira élvezni.
DE gondolj bele, hogy amelyikkel vadásznak az a jeges vízbe is belemegy. :)
Szóval azért nem annyira kényesek ők.
Persze ezért írtam a példát, hogy nem mindegy, hogy szabadon fut vagy pórázon baktat melletted.
Komolyan, ruha egy vizslára?? Egy vadászkutyára?? Vicces.
A vizsla - minden ellenkező hireszteléssel ellentétben - munkakutya volt. Vadásztak(nak) vele és legtöbbször nem bent a gazdival lakott. Tehát ne essünk már át a ló túloldalára... Semmi baja nem lesz ha leviszed sétálni és hagyod rohangászni vagy/és rohangászol vele te is.
Nekem is vizsláim vannak, a legkisebb 6 hónapos, és az udvaron tartom őket. Ha fáznak nagyon jól szigetelt kutyaházba tudnak bújni, de általában kint játszanak.
Ha a kutya mozog, nem fog megfázni. Arra kell figyelned, hogy ne a túlfűtött lakásból vidd ki a nagy hidegbe, mert ez viseli meg a szervezetét. A kutyaruha nem felesleges dolog, még vizslának sem. Nyílván nem a különböző színű, flitteres, csillogó rucikról van szó, de egy egyszerű, vízlepergető ruha talán jól jöhet...persze anélkül is lehet vizslát tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!