Hogy oldhatnám meg ez a prblémát?
Milyen fajtájú kutya?
Egyébként meg nevelni kellett volna. Már most idős. Persze most sem lehetetlen, de sokkal tovább fog tartani. Gondolom elhanyagoltátok a nevelést fiatal korában. Egyik kutya sem olyan, hogy rögtön úgy születik, hogy veszélyes az emberre. (Ha csak nem idegileg labilis a szaporítás miatt)
Szerintem kérjétek szakértő segítségét ha tehetitek.
Sosem késő kutyaiskolába járni. :) Egy 8 éves kutya ugyan már nem mai darab, de tud tanulni, bár kicsit több idő kell hozzá. :)
Egyébként a láncon tartásnak pont ez a hátránya, megvadítja a kutyát. Azt nem mondom, hogy ne legyen agresszív azokkal, akik illetéktelenül belépnek a kertbe, de az utcán viselkednie kéne, még egyedül is. :)
A kutyát lánc helyett rakjátok biztonságos kennelbe. Ott biztosan jobban fogja magát érezni. És amikor csak teheted foglalkozz vele. Szájkosárral, és segítséggel akár sétálni is el lehetne vinni, elsősorban olyan helyre, ahol nem találkoztok másokkal, más állatokkal. Szerintem ha naponta tudsz vele foglalkozni 1-2 órát, azzal már sokat tettél érte.
Ha valóban veszéles az emberekre akkor tényleg a nevelés lett elrontva kölyökkorában. 8 éves kutya már nagyon sokat nem fog változni, legalábbis nem egyik napról a másikra.
Kezdetben szerintem a kennellel (megfelelő méretű, biztonságos) és napi foglalkozással tehetsz érte a legtöbbet.
például egy hozzáértő segíthet...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!