Szálkásszőrű tacsi? Mik a vélemények róla? (lent)
Azt hallottam hogy a tacsik közül a szálkásszőrű a leg intelligensebb. Rövid szőrűm már volt az is hihetetlen egyéniség volt, de most nagyon tetszenek a szálkásak is. Akinek van valami tapasztalata velük, légyszi írjon róla!
És nekik a pofaszakállukat vágni/igazítani kell? mert van amelyiknek olyan szép kis kerek szakálla van, és van amelyiknek nagy hosszú...
Először is: nagyon nagyon édesek :-))
Hogy tacsikhoz képest mennyire intelligensek azt nem tudom, mert nekünk ő az első, de nagyon jópofa, mindig vidám, szeretnivaló kis rosszcsont. :-) Igaz, makacs és ha "szimatot fog" akkor nem nagyon lehet megállítani (legalábbis a miénk ilyen :-D) de iszonyat aranyos, szeretnivaló kis jószág :-)
Én szoktam igazítani a szőrét, szakállát, de van olyan ameliyknek olyan kis gyér a szőrzete, azt nem nagyon kell, vagy ahogy a gazdinak tetszik. Édesek :-)
A szálkás szőrzetnél nem csak a szakállt kell igazítani, hanem az egész szőrzetet rendszeresen trimmeltetni kell.
Egy kutyakozmetikus.
Nem hiszem, hogy szőrváltozattól függ az inteligencia, ez inkább az egyéntől függ.
Tény, hogy nagyon szeretnivaló kutyafajta. Az adott kutya szőrminőségétől függ, hogy kell-e trimmelni. Ezt már kiskorában meg lehet állapítani.
Nagyon kell figyelni ennél a fajtára a megfelelő táplálásra, mert hajlamosak a gerincproblémákra. Nem szabad lépcsőzniük, és ugrálniuk. Nyílván hajlam kérdése, de jobb megelőzni a dolgokat. A szüleim tacskója nyár végén bénult le a hátuljára, és sokáig tartott, míg egyáltalán menni tudott. Pedig csak a kanapéra ugrott fel.
Ezt leszámítva egészséges fajta, nem igényel túl sok gondozást, és lakásban is könnyen tartható. Imádja az embereket, és igazi családtag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!