Kutyát be lehet vinni nagyobb uzletházakba, plázákba? Vagy tiltva van?
Sajnos Magyarország elég elmaradott ebből a szempontból (is). Ausztriában, Németországban, Olaszországban (az északi részen) Franciaországban stb... mindenhova be lehet vinni. Kivételek az élelmiszerboltok.
Nálunk sajnos, mivel magánterületnek számít, az áruház üzemeltetője határozza meg a bevitelt. Nem tudható, milyen jogszabályra hivatkozva.
Egyáltalán nem vagyunk toleránsak.
Azzal érvelnek, hogy a kutya bepiszkít az áruházba, megtámadja az embereket. Tehát előre elítélik.
A kutyásokra nem vonatkozik az "Ártatlanság vélelme".
Maradiak vagyunk. NA.
1. Nem ismered a kutyák lélektanát. Zárt helyen a legvégső esetben piszkítanak. (Nincs szaginger)
2. Már előre lejátszottad azt, ami még meg sem történt.
3. Azért vannak a biztonsági őrök. (kamerák mindenhol!)
4. Érdekes, Ausztriában egyszer velem előfordult, hogy sokáig sétáltunk a D.C.-ben és egy konyhafelszerelési boltban odapisilt a kutyám. Tényleg az én hibám volt, nem figyeltem. Odamentem a pénztároshoz, hogy
- Entschuldige, mein hund pinkelte...
A válasz nem az volt, hogy hívták a biztonságiakat, hanem - Semmi baj megesik az ilyesmi.
Elővettem a papírtörlőt és felitattam.
Még egyszer elnézést kértem. Még egyszer mondták, tényleg semmi baj és mosolyogva elköszöntünk egymástól.
Na. Ez a tolerancia.
Engem idáig mindig beengedtek a kutyámmal a bevásárlóközpontba (mindig...2-3 alkalommal mentem vele)
Kézben be lehet vinni kistestű kutyát, de a plázán belül nem biztos, hogy minden boltba beengednek vele.
A C&A-ból pl. kiküldtek, a H&M-ben viszont nagyon kedvesen fogadták a kutyusomat.
De a legegyszerűbb, ha nem viszed magaddal. A kutyának sem jó ez a macera.
Én is csak azért mentem be vele, mert útközben jöttem rá, hogy s.o.s. kell valamit venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!