Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amstaff vagy bullterrier...

Amstaff vagy bullterrier kutyából milyen neműt?

Figyelt kérdés

Amstaff vagy bullterrier kölyköt szeretnék, de nem tudom, hogy a kan vagy szuka lenne e jobb. Azt szeretném, hogy jól idomítható legyen, ismerősökkel barátságos (sosem hamis), viszont fontos, hogy nagyon jó házőrző legyen.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. nov. 30. 15:21
 1/6 anonim ***** válasza:
hát mindegy milyen neműt veszel mind2nek vannak előnyei és hátrányai a kanok általában agresszívebbek mint a szukák , a szukák meg tűzelnek és ha nem ívartalanítod akkor lehetnek kiskutyák pl beszökik egy kan mert érzi a tüzelő kutya szagát..mondjuk én szukát vennék nekem is az van de nem amstaff illetve a neveléstől függ hogy barátságos lesz e vagy sem a házőrzőség meg minden kutyában benne van ,de még egy kölykötől ne várd el hogy egyből házőrző legyen... am nekem egy bichonom van egy társasági kutya de néha úgy viselkedik mint ha nagy kutya lenne jelzi ha vki megy a lépcsőházba és az utcán is megvéd ha bántani akarnak..szóval minden csak nevelés kérdése
2010. nov. 30. 16:40
 2/6 anonim ***** válasza:

neked egyik fajtából sem ajánlanék semmilyen egyedet-nem kezdőknek való. A kutya viselkedése a kutyatartótól függ elsősorban és nem a fatájától. Taníthatóságuk egyedfüggő-megfelelő kezekben könnyen tanulnak...főleg kölyökkorban

házörzésre egyik sem alkalmas igazán + érdemes eldönteni, hogy hobbikutya kell vagy egy félőrült területvédő?

házőrzéshez használj kerítést és riasztót, de ne kutyát!

2010. dec. 1. 19:10
 3/6 anonim ***** válasza:

a neme nem számít igazából, a megfelelő egyed kiválasztása és a gazdi hozzáértése annál inkább!

divatból nem kell kutyát tartani!

2010. dec. 1. 19:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak köszönöm.

Második: akkor mit ajánlanál első kutyának? Gondolom mindegyikre kitudnád írni, hogy nem kezdőnek való.

Harmadik: nem vettem észre, hogy divat lenne a bullterrier vagy az amstaff. Ahol én lakom még csak a környéken sem láttam sehol ssem egyik fajtából sem az elmúlt 10 évben. Amúgy köszönöm a jó indulatot, hogy divatból akarok kutyát venni. "6 éves férfi vagyok, nem egy 14 éves kis kuki.

2010. dec. 2. 15:02
 5/6 anonim ***** válasza:

vegyél egy kevésbé aktív, közepes energiaszintű skótjuhászt-kezdőknek való, intelligens, könnyen kezelhető, ugatással jelezni is fog neked...nem fogod megbánni!

most 6 éves vagy vagy 60?

akárhogy is van, csak a korodból adódóan sem egy ennyire aktív energikus kutyában kellene gondolkodnod.

2010. dec. 2. 22:18
 6/6 A kérdező kommentje:

Utolsó:

26 éves vagyok, csak elgépeltem. Olyat pedig nem csinálok, hogy kezdő kutya, mert akkor a nem kezdő kutyámra cirka 50 éves leszek mire eljutok. Mert sosem adnék túl semmilyen kutyán.

Szóval, kizárólag ez a két fajta jöhet szóba...Még a kuvasz tetszene, de ahhoz túl kicsinek tartom a kertemet.

2010. dec. 3. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!