Amstaff vagy bullterrier kutyából milyen neműt?
Amstaff vagy bullterrier kölyköt szeretnék, de nem tudom, hogy a kan vagy szuka lenne e jobb. Azt szeretném, hogy jól idomítható legyen, ismerősökkel barátságos (sosem hamis), viszont fontos, hogy nagyon jó házőrző legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
neked egyik fajtából sem ajánlanék semmilyen egyedet-nem kezdőknek való. A kutya viselkedése a kutyatartótól függ elsősorban és nem a fatájától. Taníthatóságuk egyedfüggő-megfelelő kezekben könnyen tanulnak...főleg kölyökkorban
házörzésre egyik sem alkalmas igazán + érdemes eldönteni, hogy hobbikutya kell vagy egy félőrült területvédő?
házőrzéshez használj kerítést és riasztót, de ne kutyát!
a neme nem számít igazából, a megfelelő egyed kiválasztása és a gazdi hozzáértése annál inkább!
divatból nem kell kutyát tartani!
Az első válaszolónak köszönöm.
Második: akkor mit ajánlanál első kutyának? Gondolom mindegyikre kitudnád írni, hogy nem kezdőnek való.
Harmadik: nem vettem észre, hogy divat lenne a bullterrier vagy az amstaff. Ahol én lakom még csak a környéken sem láttam sehol ssem egyik fajtából sem az elmúlt 10 évben. Amúgy köszönöm a jó indulatot, hogy divatból akarok kutyát venni. "6 éves férfi vagyok, nem egy 14 éves kis kuki.
vegyél egy kevésbé aktív, közepes energiaszintű skótjuhászt-kezdőknek való, intelligens, könnyen kezelhető, ugatással jelezni is fog neked...nem fogod megbánni!
most 6 éves vagy vagy 60?
akárhogy is van, csak a korodból adódóan sem egy ennyire aktív energikus kutyában kellene gondolkodnod.
Utolsó:
26 éves vagyok, csak elgépeltem. Olyat pedig nem csinálok, hogy kezdő kutya, mert akkor a nem kezdő kutyámra cirka 50 éves leszek mire eljutok. Mert sosem adnék túl semmilyen kutyán.
Szóval, kizárólag ez a két fajta jöhet szóba...Még a kuvasz tetszene, de ahhoz túl kicsinek tartom a kertemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!