Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Új kutyus karácsonyra?

Új kutyus karácsonyra?

Figyelt kérdés

Nem pont a karácsonyon van a hangsúly. Nekem már van egy kutyusom, szoktam kutyák közé vinni, sétálni, játszani vele, de mikor itthon van hiába van játéka, mindig úgy unatkozik. Egyik ismerőseinknek is 2 lakásban tartott kutyusuk van, és ajánlották hogy vegyünk mi is egyet, akivel játszhat és ha elmegyünk itthon nem vonyítja át az egész napot, mert nem lesz egyedül. Mondjuk ez még nem ok egy új kutyusért, csak a mostani kutyámat ajándékba kaptam. És nem olyan fajta, természetű, ami hozzám illik. Menhelyről lett elhozva, és nagyon agresszív volt. Azóta én neveltem, szocializáltam, mégse tisztel. Mármint nem hallgat rám, nem szokott hozzám jönni, nem játszik velem, pedig én nagyon szeretem őt. Plusz nagyon hullik a szőre is. Szóval ő nem olyan, amilyet szerettünk volna.

De én már kinéztem egy fajtát, ami nagyon tetszik. Nem lecserélni akarom, mert nekem ő is elég, tényleg nagyon imádom őt, de most utánajártam honnan szerezhetnék egy kutyust, és anyukámék is lehet megengednék, hogy legyen még egy kutyánk. de ti mit gondoltok? hozzam el azt a kutyust? (menhelyről)

Ellenséges válaszokat nem kérek, ha nem értetek egyet szépen is leírhatjátok, hiszen azért írtam ide ki mert kiváncsi vagyok a véleményeitekre. köszi.

2010. nov. 30. 13:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! A helyzet az, hogy amíg nem megfelelő a kapcsolatod a mostani kutyáddal, amíg nem teljesen kézbentartható, addig csak megbonyolítaná az életed még egy kutya.

Nekem az az álláspontom, hogy második kutya csak akkor, ha az első már annyra rendben van, hogy nem kell a fél szemedet sem rajtatartanod, mert tudja mit vársz tőle, és ezért tudsz teljesen az új kutyára figyelni.

Ha a szüleidnek beleférne anyagilag még egy kutya eltartása, akkor inkább kérd azt, hogy hadd járj el a mostanival kutyasuliba.

hidd el, csak a gazda ügyességén múlik, hogy mennyire együttműködő egy kutya. Egy jó suliban a legnehezebb eset is együttműködő, jó kutya lesz.

2010. nov. 30. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem több rizikója van 2 kutyusnak is, úgy mint 2 gyerkőcnek is, inkább szakirodalomban keresgélj, főleg ha az egyik nem fog hallgatni rád, kellemetlen élményeid lehetnek. Érdemesebb lenne először ezt az egyet "csiszolgatni". Menhelyes kutyával még nem volt dolgom, úgy hogy sajnos nem tudom javasolni, hogy kapjon taslát ha nem hallgat rád... esetleg kajával?
2010. nov. 30. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól mert két kutyád lesz nem lesz vele kevesebb gond hanem több. Nem fogják egymást kifárasztani.
2010. nov. 30. 15:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egyet kell értenem az előttem szólókkal. Lehet, hogy kiábrándító, ha nem hallgat rád a kutyád, de minden képpen először ezt a problémát kell megoldanod. A két kutya (főleg, ha problémásak is) valóban több gondot jelent. Ráadásul a kutya elsősorban a gazdájával szeret lenni, tehát ha Te nem tudsz vele eleget foglalkozni, akkor ne vigyél mellé másikat. Lehet, hogy jót játszanak együtt, de mindkettőjükkel kell foglalkoznod.

Én is a kutyasulit ajánlanám. Egy képzett szakember segítségével nagyon sok mindent el tudsz érni. Sok sikert!

2010. nov. 30. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:
hát tényleg ha nem hallgat rád a kutyád akkor például amikor mondjuk vmit csinál a kutyád az új kutyával akkor hiába szólsz rá nem fog rád hallgatni és ez senkinek sem lesz jó .előbb ezzel alakísd ki a kapcsolatot és utána jöhet egy másik kutya
2010. nov. 30. 16:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Szomszédodban az 2 kutyus egymáshoz szoktatva vannak szobatiszták más fajtájuak jó szocializáltak. Az előttem szolok jól mondják amíg az első kutyád nem engedelmeskedik neked akkor fölösleges másik kutya mellé mert 2 rosszkutya mellet nem tudod megnevelni csak külön-küön másik kutya akkor lehet ha ha az első halgat a szavaidra suli pont jó neki. Kutyasuli olyan mint az embersuli
2010. nov. 30. 17:12
 7/7 A kérdező kommentje:
oksi. köszönöm a válaszokat :)
2010. dec. 1. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!