Olyan állatorvosra rábíznád a dobermann fülcsonkolását aki még sosem csinált ilyet, és egy balfsz egyébként is?
Nekem amstaffjaim vannak. Kb 10 éve egy dokihoz járok fület vágatni, (2 éve már nem vágatom a kutyám füleit, ezt megjegyzem) 100 km-es körzetben ő a legobb, és a legkorrektebb minden tekintetben. Én 4-5 hónapos korban szoktam a kutyáim fülét vágatni. Szerintem érdemes megvárni ezt a kort, mert addigra már a kiskutya is mutat magából valamit. Staffinél pl fejméret, amihez a doki tud igazodni, hogy mekkorára hagyja a kutya fülét. Dobiknál szerintem még érdemesebb megvárni a 4-5 hónapos kort. Ez a fajta sok odafigyelést igényel kupírozás után.
Nekem viszont a dobi tetszik natur füllel is, úgy ahogy a staffik is. Két éve már nem vágattam egy kutyámnak se a fülét, és ugyanolyan jól teljesítünk a kiállításokon, mint előtte. :) De ez a gazda döntése, hogy neki mi tetszik. Ennél a dokinál staffi fülvágatás két éve 15 000 Ft volt. (Csak hogy egy árat is írjak)
És még valami: csak profihoz menj, akinek már láttál munkáját, mert ha elcseszi, akkor nagyon nem jársz jól. Láttam én már csálé fülű dobit, nápolyit, meg ami a legjobban szíven ütött, saját tenyésztésű staffimet is, akit mellesleg úgy adtam el, hogy külön kértem a gazdáját, hogy ne vágassa le a fülét, vagy ha annyira leakarja vágatni szóljon, és elvisszük az én dokimhoz. A kutya fülét elcseszték, a gazdinak már így nem tetszett, és pár hónap múlva telefonáltak az X ebrendészetről, hogy a tetoválási szám alapján én vagyok a kutya tenyésztője, a tulaj lemondott róla, elmék e a kutyáért, vagy elaltatják. Azóta nálunk van, nekünk így is tetszik, nagyon szereti mindenki.
Szóval mégegyszer: CSAK PROFIHOZ MENJ! Ha érdekel ez az állatorvos, szívesen megadom az elérhetőségét privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!