Mit lehet csinálni azzal a kutyával és a gazdájával, amelyik megtámad egy kölyköt?
Reggel sétáltattam a szomszédommal a 4 hónapos német juhászom meg az ő rotiját. Itt a faluba van egy pár éves kan kuvasz és sokszor mászkál kint és ez nem is érdekli a gazdáját. Reggel éppen erre járt és elkezdett morogni a kutyákra. Megpróbáltuk elzavarni a kuvaszt, de az egész egy pillanat alatt történt. Hirtelen ugrott és az én kiskutyám nyakának.
Szerencse, hogy ott volt a szomszédom rotija is, mert megvédte a én kutyusom. Ha nincs ott talán nem is engedte volna el, hiába csinálok bármit.
Így "csak" egy elég csúnyán megsérült.
Az a baj, hogy sok emberben az rögződik, hogy a kutya csak házőrzésre való. A szerencsétlen kuvaszokat is erre tartják. Nap közben rendszerint megkötik őket, embert akkor látnak, ha kaját kapnak, vagy az útjukba kerül valaki, ha kiszabadulnak.
A gazda talán majd kap két ejnyét a polgármestertől, viszont a kutya lehet hogy a továbbiakban egész életét láncon fogja tölteni, vagy agyonütik.
Pedig jó lenne már azokba a sötét fejekbe beleverni, hogy a kutya élőlény, nem riasztóberendezés, hanem az ember társa. Aki nem akar ilyet, az ne tartson kutyát.
De sajnos, a rossz beidegződések, a barbár szokások (mint a kutya kintre való, meg csonkolni kell, stb.) még ma is élnek, mint a primitív népeknél.
vajon a jegyző vagy a polgármester azt is elmagyarázza, hogy az ilyen kutyák azért veszélyesek mert "csak" területvédelemre tartják őket és nem foglalkoznak velük rendesen és ha csak kiengedik a kutyát a ház elé azt közlik vele, hogy "na tessék ezt a területet is őrizd!"?
-és a kutya egy jó kutya, teszi is a dolgát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!