Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet csinálni azzal a...

Mit lehet csinálni azzal a kutyával és a gazdájával, amelyik megtámad egy kölyköt?

Figyelt kérdés

Reggel sétáltattam a szomszédommal a 4 hónapos német juhászom meg az ő rotiját. Itt a faluba van egy pár éves kan kuvasz és sokszor mászkál kint és ez nem is érdekli a gazdáját. Reggel éppen erre járt és elkezdett morogni a kutyákra. Megpróbáltuk elzavarni a kuvaszt, de az egész egy pillanat alatt történt. Hirtelen ugrott és az én kiskutyám nyakának.

Szerencse, hogy ott volt a szomszédom rotija is, mert megvédte a én kutyusom. Ha nincs ott talán nem is engedte volna el, hiába csinálok bármit.

Így "csak" egy elég csúnyán megsérült.

2010. nov. 25. 16:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A kuvasz még az embert is megtámadja, jelentsd az önkormányzatnál.
2010. nov. 25. 17:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Megpróbálok beszélni a polgármesterrel. Már mondtam neki, hogy baj lesz a kutyával, de ő mindig csak szólt a gazdának, de a gazda nem törődött vele.
2010. nov. 25. 17:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, még sok helyen természetes, hogy a házőrzők kint kódorognak. Ezt csak úgy lehet megszüntetni, ha bejelentik a jegyzőnek, az a törvények alapján intézkedik, vagyis először felszólítja a gazdát a kutyatartás szabályainak betartására. A kiskutyádnak, ha van szüksége orvosi kezelésre, mivel tanu is volt, az orvos igazolásával feljelentést kell tenni és a költséget követelni.
2010. nov. 25. 17:06
 4/12 A kérdező kommentje:
Az orvos is azt tanácsolta, hogy tegyek feljelentést.
2010. nov. 25. 17:09
 5/12 anonim ***** válasza:
Nagyon jól tetted kedves kérdező. Nekem is van kutyám és minden óvintézkedést megtettünk, hogy ne bántson másokat, sem más kutyáit. Aki kutyát tart legyen felelősségérzete embertársai iránt.A kapunkra meg ki van írva egy kutyafejjel:"Itt én vagyok a biztonsági őr"Tehát óvni kell egymást a bajoktól, nem még tetézni.
2010. nov. 25. 17:23
 6/12 A kérdező kommentje:
Felhívtam a polgármestert. Azt mondta, hogy még ma intézkedni fog. Remélem most előveszi azt az énjét, amit csak kevesen ismernek (általában nagyon kedves, de ha ideges nem tanácsos a közelébe menni). Nem a kuvaszra haragszok, hanem a gazdájára. Ha normálisan tartja, nincs vele semmi bajom.
2010. nov. 25. 17:29
 7/12 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy sok emberben az rögződik, hogy a kutya csak házőrzésre való. A szerencsétlen kuvaszokat is erre tartják. Nap közben rendszerint megkötik őket, embert akkor látnak, ha kaját kapnak, vagy az útjukba kerül valaki, ha kiszabadulnak.

A gazda talán majd kap két ejnyét a polgármestertől, viszont a kutya lehet hogy a továbbiakban egész életét láncon fogja tölteni, vagy agyonütik.

Pedig jó lenne már azokba a sötét fejekbe beleverni, hogy a kutya élőlény, nem riasztóberendezés, hanem az ember társa. Aki nem akar ilyet, az ne tartson kutyát.

De sajnos, a rossz beidegződések, a barbár szokások (mint a kutya kintre való, meg csonkolni kell, stb.) még ma is élnek, mint a primitív népeknél.

2010. nov. 25. 17:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát igen. Sokan megkötik, de én nem ezt szeretném elérni. Azt akarom, hogy törődjenek vele (és a töbi hasonló kutyával). Nem ők tehetnek róla, hogy ilyenek, hanem az emberek, hogy ilyenné tették.
2010. nov. 25. 18:02
 9/12 anonim ***** válasza:

vajon a jegyző vagy a polgármester azt is elmagyarázza, hogy az ilyen kutyák azért veszélyesek mert "csak" területvédelemre tartják őket és nem foglalkoznak velük rendesen és ha csak kiengedik a kutyát a ház elé azt közlik vele, hogy "na tessék ezt a területet is őrizd!"?

-és a kutya egy jó kutya, teszi is a dolgát...

2010. nov. 25. 18:21
 10/12 anonim ***** válasza:
a kutyának szüksége lenne egy kis szocializációs foglalkozásra és a gazdinak sem ártana megismernie, hogy milyen is egy társsal együtt élni!
2010. nov. 25. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!