Kintik kutyatartók! Nektek ebből miért nem szokott baj lenni? Nekem meg miért?
Az enyém szeme begyulladt, kötőhártyás lett. Szerintem is és a doki szerint is a portól (feküdhet szőnyegen és szalmaágyban is, ő választ). Semmi mást nem tudtam találni, mint potrenciális okozó.
Mégis mire cserélhetném, ami ilyen jól melegít, puha és kényelmes, vagy hogyan készítsem el neki a fekhelyét szalmából? Félek, hogy teljesen tönkremegy a szeme, mert a port egyszerűen nem tudom kiiktatni. Rengeteg koszt, sarat behord, az letelepszik, és a szőnyeg esetében lehetetlen kiporszívózni, és a karom is leszakad már a porolástól. A szalma esetében pedig ugye egyiket sem tudom megoldani, pedig a szalma kéne neki télre, mert cserélhető, nem úgy mint a szőnyeg (átnedvesedik a kutyától), stb. A szalma már alapból poros anyag.
Ti mit csináltok, hogy nem fertőzi meg a kutyátok szemét?
En mindenkepp azt ajanlanam, hogy csereld le a szalmat, kutyad egeszsege erdekeben.
Nalunk szigetelve van telen a "padlasresz" a kutyahazban hungarocellel, oldalra meg szönyegek vannak kivagva, hogy ne legyen huzatos, de azert megse zarja le legmentesen, mint a hungarocell.
Parnaja van, ami alatt autos ülesfütes van idökapcsoloval. Ha meg nagyon atnedvesedne a hotol, akkor parnacsere.
Nekem a nj-om érzékeny volt a szalmára. Nagyon csúnya bőr betegséget okozott.
Most hungarocel ( keményebb tipusú ) van alatta, és azon szőnyeg padló. A szőnyegpadlót szoktam neki cserélgetni, a hungarocel meg visszaadja a hőt amit lead a kutya.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Kutyaház épp épül neki (eddig nem kellett, mert ezeket a teleket jól bírta, csak mindenki azt mondja, hogy most nagyon kemény lesz :S, úgyhogy fő a biztonság), de úgy terveztük, hogy abban is szalma lenne... akkor szerintem szerzek be én is néhány kisebb szőnyeget (a mostani padlószőnyeg, ami túl nagy, hogy beférjen a mosógépbe, és merev is, nehezen hajlítható). Ott kezdődött neki a fertőzés, a szőnyegen, a szalmaágyat csak 2 napja raktam be neki, de eltüsszentettem magam a belőle felszálló portól, miközben kialakítottam a fészkét, tehát az sem lesz rá éppen jó hatással.
A doki már a második szert írta fel a szemére, pont ma, mert nem javult, ezért "kissé" megijedtem, hogy ha egyszer végre sikerül kikezelni, vissza fog-e esni... Szinte nem is látszik a szeme fehérje :S, csak annyi változott, hogy elmúlt a váladékozás.
Mi a padló szőnyeget nem szoktuk a masógépbe tenni. Csak egyszerűen kirázzuk, vagy kiszárítjuk.
Nekünk azért vált be mert merev, így nem tudja összehúzni maga alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!