Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kintik kutyatartók! Nektek...

Kintik kutyatartók! Nektek ebből miért nem szokott baj lenni? Nekem meg miért?

Figyelt kérdés

Az enyém szeme begyulladt, kötőhártyás lett. Szerintem is és a doki szerint is a portól (feküdhet szőnyegen és szalmaágyban is, ő választ). Semmi mást nem tudtam találni, mint potrenciális okozó.

Mégis mire cserélhetném, ami ilyen jól melegít, puha és kényelmes, vagy hogyan készítsem el neki a fekhelyét szalmából? Félek, hogy teljesen tönkremegy a szeme, mert a port egyszerűen nem tudom kiiktatni. Rengeteg koszt, sarat behord, az letelepszik, és a szőnyeg esetében lehetetlen kiporszívózni, és a karom is leszakad már a porolástól. A szalma esetében pedig ugye egyiket sem tudom megoldani, pedig a szalma kéne neki télre, mert cserélhető, nem úgy mint a szőnyeg (átnedvesedik a kutyától), stb. A szalma már alapból poros anyag.

Ti mit csináltok, hogy nem fertőzi meg a kutyátok szemét?

2010. nov. 24. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám alatt nincs semmi, mert mindent kihúz a házából. Nagy hidegben este bedobok egy kabátot, de reggelre a kabát mindig a hó tetején van (persze teljesen elázva) a kutya meg békésen szunyókál a kuckójában. A szemével még sosem volt baj (hál' Istennek), de szerintem mindenképpen érdemes kimosnod neki kamillateával és persze amit az orvos adott ha adott. De a kamilla maradhat rendszeres. Ha visszatérne a gyulladás, én mindenképp adnék neki immunerősítő tablettát. Áratni biztos nem ártasz egyikkel sem. Jobbulást!
2010. nov. 24. 19:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Régen az enyémek is szalmában aludtak de az nem jó,mondjuk nekünk ilyen gondunk nem volt szerencsére!Szerintem csináltassatok, vagy csináljatok hungarocellal szigetelt kutya ólat abba egy régi ágynemű huzat abba szivacs meg egy pokróc nekünk mind a 4 kutyánknak ilyen az óla és bevált ja meg függöny az ól ajtajára!!
 3/8 Catz ***** válasza:

En mindenkepp azt ajanlanam, hogy csereld le a szalmat, kutyad egeszsege erdekeben.

Nalunk szigetelve van telen a "padlasresz" a kutyahazban hungarocellel, oldalra meg szönyegek vannak kivagva, hogy ne legyen huzatos, de azert megse zarja le legmentesen, mint a hungarocell.

Parnaja van, ami alatt autos ülesfütes van idökapcsoloval. Ha meg nagyon atnedvesedne a hotol, akkor parnacsere.

4/8 anonim ***** válasza:

Nekem a nj-om érzékeny volt a szalmára. Nagyon csúnya bőr betegséget okozott.

Most hungarocel ( keményebb tipusú ) van alatta, és azon szőnyeg padló. A szőnyegpadlót szoktam neki cserélgetni, a hungarocel meg visszaadja a hőt amit lead a kutya.

2010. nov. 24. 19:42
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Kutyaház épp épül neki (eddig nem kellett, mert ezeket a teleket jól bírta, csak mindenki azt mondja, hogy most nagyon kemény lesz :S, úgyhogy fő a biztonság), de úgy terveztük, hogy abban is szalma lenne... akkor szerintem szerzek be én is néhány kisebb szőnyeget (a mostani padlószőnyeg, ami túl nagy, hogy beférjen a mosógépbe, és merev is, nehezen hajlítható). Ott kezdődött neki a fertőzés, a szőnyegen, a szalmaágyat csak 2 napja raktam be neki, de eltüsszentettem magam a belőle felszálló portól, miközben kialakítottam a fészkét, tehát az sem lesz rá éppen jó hatással.

A doki már a második szert írta fel a szemére, pont ma, mert nem javult, ezért "kissé" megijedtem, hogy ha egyszer végre sikerül kikezelni, vissza fog-e esni... Szinte nem is látszik a szeme fehérje :S, csak annyi változott, hogy elmúlt a váladékozás.

2010. nov. 24. 21:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi a padló szőnyeget nem szoktuk a masógépbe tenni. Csak egyszerűen kirázzuk, vagy kiszárítjuk.

Nekünk azért vált be mert merev, így nem tudja összehúzni maga alatt.

2010. nov. 24. 23:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Tenyésztők egy része meg papír megsemmisítőből kijött papír csíkokat raknak alomnak a kicsik alá. Ez állítólag jó nedv szívó, és nem tudják szétszedni.
2010. nov. 24. 23:50
 8/8 anonim ***** válasza:
A kutyaház lehetőleg szélvédett helyen legyen.
2010. nov. 25. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!