Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül egy mudi és...

Mennyibe kerül egy mudi és mennyit ugat? (milyen hangos)?

Figyelt kérdés
2009. jan. 14. 16:57
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha felbőszíted akkor sokat ugat!
2009. jan. 14. 17:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A mudi áráról a különböző tenyésztőknél érdeklődhetsz. Azt is be kell kalkulálni, hogy ez egy ritka fajta és főleg ha ritka színt szeretnél. Az ugatásról... Nekem három mudim van. Nincs törzskönyvük, ezért nem tudok konkrét árat. De az biztos, hogy van hangjuk, amit ha kell, ki is eresztenek. Általában azt mondják, hogy az egyik legcsöndesebb a magyar terelőkutyák között. Bármire meg lehet tanítani, szóval az nemugatásra is... Sok foglalkozást igényel... Én az első kutyámmal szinte állandóan együtt voltam... Az lett az eredménye, hogy élete során egyeten darab cipőt rágott meg, pórázunk olyan mint újkorában (8 éves), és régen már azért sírtam, hogy legalább egy gödröt ásson a kennelben, mint a "normális" kutyák. :D
2009. jan. 14. 18:03
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Ez azt jelenzi, hogy egy nagyon okos kutya lehet ha sokat foglalkozok vele.

Mit jelent nap/órákban megadva a sok foglalkozás?

2009. jan. 15. 09:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Előző válaszoló vagyok :) Hát egy csodálatosan okos kutya, már foglalkozás nélkül is van esze. :D Én úgy gondolom, hogy nem kell sokat nevelni. Nagyon kevés idő alatt megért mindent. Például a második kutyám fél óra alatt megtanult pacsit adni. Én mindennap fél- egy órát tanultam velük. Viszont egész nap velem voltak. Csöndesen elvolt már kicsi korában is, ha várni kellett. Szerintem minnél többet van veled kapcsolatban, annál gyorsabban megérti, hogy mire akarod tanítani. Viszont rengeteg mozgásra van szükségük és futásban felveszik a versenyt az agarakkal. Szóval ajánlatos rászoktatni labdára vagy például az én kutyáim csak kergetőzni szeretnek. A futástól felmerülhet, hogy esetleg elszalad tőled,de tanusíthatom, hogy én már 3 hónaposan póráz nélkül sétáltattam. És máshol is tapasztaltam, hogy (szemben más kutyák ilyen korú kölykeivel) ők már ennyi idős korban is tudják, hogy kihez tartoznak és nem mennem el akárkivel. :)
2009. jan. 15. 14:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy mudim és teljesen igaz, amit az előző válaszoló írt. Az én kutyámmal nem volt baj az ugatás terén, szerintem ő teljesen átlagos. Persze ez kutyafüggő, de tényleg meg lehet rá tanítani, hogy ne ugasson. Én naponta két órát sétáltatom, eddől fél óra- háromnegyed óra a tanítás. Fontos, hogy sokat legyen veled, az én mudim pl. bejárhat a lakásba. Heti egy-két alkalommal kutyaiskolába is viszem (agiliy + engedelmes). Nem egy drága fajta, én 30 000-ért vettem a törzskönyvezett, elég jó vérvonalú kutyámat, aki az eddigi legszebb kutya volt a kennelben. Amire figyelni kell, az a kölyökkori NAGYON GONDOS szocializáció! Én ezt nem vettem elég komolyan mikor kölyök vol, de már bánom. A másik, hogy a mudi mindig tudja, kinél hol van az a határ, ameddig elmehet, tehát erős kezű, de nem igazságtalan vagy kegyetlen gazdát igényel! A kiképzésnél viszont mindig a szelíd, rávezetéses módszert ajánlom. Ez nem azt jelenti, hogy nem szabad megszidni, sőt, akár meg is ütni, ha rosszat csinál, de el kell felejteni a pórázrángatásos, folytónyakörves kiképzést. Ha ezeket betartod, akkor nagyon jó döntés a mudi, sőt, szerintem a legjobb!
2009. jan. 15. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A második vagyok és egyetértek! :D Még annyit tennék hozzá, hogy nekem az első kutyám három éves koráig nem sétált és csak azokat ismerte akik a kertbe jöttek. Akkoriban nem voltam még ennyire kutyás és elég veszélyes környéken is lakunk. És mégsem fél semmitől. Táborokba járunk terelni, akit ismer azt imádja, feltalálja magát, nem lóg rajtam idegen helyen. Bár azt hiszem ez inkább szerencse de ez is benne lehet, hogy rossz tapasztalata sem volt. És még egy érdekes dolog. Azt hiszem az első kutyám azon ritkák közé tartozik aki úgy született, hogy nem kell őrzésre tanítani. Már jópárszor megvédett az utcán és idegenek nem nyúlhatnak hozzá, kivéve ha kutya is van velük. És a kutyám nem félelemből támad... Szóval érdemes erre is figyelni és nem összetéveszteni a szocializálatlan kutyától. :)
2009. jan. 15. 18:01
 7/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok, szerintem első kutyának inkább szukát válassz, velük sokkal könnyebb.
2009. jan. 15. 18:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Az enyém eszméletlen sokat ugat, főleg éjjel, de el lehet hallgattatni. Néha tényleg nem bír magával, olyankor 10 percre rárakom a szájkosarár, (azt nagyon utálja)majd leveszem. Akkor álltalában csendben marad.

De nem szemétségből ugat, inkább felelősségtudatból:)

2009. júl. 31. 15:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, az őrző-védést enyém is tudja, mindenre nagyon figyel, nem hagy senkit alattomban közelíteni, de ok nélkül sohasem idegeskedik:) Tényleg ici-pici kora óta tudja, hogy ki a családja, semmivel sem lehet megtéveszteni:) Az meg, hogy el menjen másik emberrel? hova gondolnak:D

De például én képtelen vagyok megtanítani arra hogy parancsszóra visszajöjjön:( ha kiviszem valahova és elengedem, megy, mint az őrült, vissza is jön, de csak ha kellően kifutotta magát. Sőt, ha elmegyek, a keresésemre indul(szerencsére) De nagyon jó lenne, ha parancsszóra is odajönne( érdekes, otthon egy pisszenésemre odajön). Valami tipp?

2009. aug. 23. 21:51
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én mudim eleinte sokat ugatott( ami halálra idegesített, mert magashangú, csaholó ugatása van), de már egyre kevesebbet, nem riaszt minden hülyeségért. Örülök, ha te is ezt a fajtát választod, boldog leszel vele!
2009. aug. 25. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!