Miért lett ilyen népszerű fajta a pitbull, staffordshire terrirer, amstaff?
Azt nem tudom, hogy miért lettek népszerűek, mert mindig vannak felkapott fajták, most épp az ilyen típusú kutyák. Sokszor függ egy fajta tetszetősége attól, hogy mennyiszer szerepelnek a fajta egyedei a széles nyilvánosság előtt (média). Ez mindig előre lendíti egy fajta elterjedését.
Szerintem elsősorban ennek köszönhető, hogy a bull típusú kutyákat most már sokan megismerték, oldották az előítéleteiket, és elfogadták jó családi kutyának, mert szépen bevált annak. Akinek ez a fajta tetszik, az most már kevesebb előítélettel találkozik, főleg, hogy most már semmi esetre sem kuriózum egy ilyen kutya.
És igen, a fajta kemény feelingje sok embert megfog, tehát én sem hinném, hogy aki elhatározza, hogy tökéletes családi kutyát akaer, az egyből erre gondol. Ehhez kell egyfajta vonzódás :) Szóval ez a kis plusz, ami sugárzik belőle, elég népszerűvé tette az amstaffot.
CSak egy kis hozzáfűzés:
Kedvencem, Cesar Millan falkájában is van egy pitbull, ( Daddy ) és szinte mindig őt viszi magával, terápiás célokra, mert ő a legkiegyensúlyozottabb kutyája.
A falusi rézbőrüekkel kapcsolatban nekem is rossz tapasztalataim vannak, többek közt, hogy arrafelé nem divat a kerítés, és amstaffok, pitbullok rohangálnak a telepen. Egyszer arra sétáltunk a kutyámmal. Bevoltam tojva rendesen!
A lényeg, persze, nevelés kérdése! CSakhogy nagyon kevesen tudják, és akarják helyesen nevelni állataikat. Vagy túl macerás, vagy büszkék hakutyáik agresszivitást mutatnak.
Mindig vannak divatos fajták, de mindig lesznek mások.
Az ember rendszerint majmolja a többi embert és az kell neki is, mint a másiknak.
Ez van.
Meghalt Daddy? Igaz, a National Geographicon nézem a műsorát, és azok elég régi részek.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
én is nő vagyok :)
3 pitbullunk van itthon, 2 szuka, egy kan. emberrel mindegyikük tündér, akárki el tudná lopni őket az udvarról, legrosszabb esetben jól összeugrálnák az illetőt :D
DE. tény, kemény kéz kell hozzájuk, foglalkozni kell velük sokat, mert nagyon értelmesek, és igazi energiabombák.
hátránya az, hogy hajlamos lehet a "kutyázásra" (kutyákkal szembeni agresszióra értem, de szocializált kutyák, mint a mieink nem ilyenek), illetve a szőrük nagyon gyér, télen meleg kuckók kell nekik.
Nekünk ugyan "csak" staffi keverékünk van, de mindenki fajtatisztának nézi, olyan gyönyörű.
Azért tetszenek az ilyen kutyák, mert nagyon jól izmoltak, fantasztikusan néznek ki és emellett a staffi hihetetlenül családcentrikus, úgy tud hízelegni, hogy akár belénk is bújna ha tehetné, emellett viszont nagyon határozott, öntudatos kutya.
Ja, és én is nő vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!