Miit tegyeek? Tudok segiteni? Kérlek titeket . Ez tényleg nagy probléma .
:'(
Először is köszii hogy eloolvasod!
lehet hogy elsőre nem fogod megérteni mért problémája ez egy 14 éves lánynak de ha belegondolsz átérzed amit én...
Kiskorom óta szeretem a kutyákat de rájöttem hogy segitségre van szükségük. Sokan elhagyáák rosszab esettben bántalmazzák vagy szórakozásból kinoznak állatokat. Láttam a neten egy olyan videót ahol a kutyát kirakják a kocsiból és elüti egy másik autó.
hogy lehet az ember ilyen gonosz?!
Mit tunéék tenni ezekért a csodálatos és hűséges állatokért?! Kérlek szépen segitsetek :'(
esetleg ha majd nagyobb leszek mit tudnék tenni?
köszönöm előre is
Hát az állatkínzás tényleg nagy probléma...
Sajnos te nem sokat tudsz tenni, egy csepp vagy a tengerben, és amíg oylan1millió ember nem gondolkozik úgy,mint te addig a te munkád (bocsánat akifejezésért de) sz*rt se ér.
Köszönöm mind a 3 válaszolónak .
3. és erre hol lehetne lehetőségem vagyis kell valamien hivatalos ügy vagy semmi ?
Szia! Örülök, hogy ilyen ember is van! Általában az emberek (persze nem mindenki) érzéketlenek egy náluk "alacsonyabb rendűnek tartott" faj iránt, illetve él még az a beidegződés, hogy "a kutya csak kutya". Na az ilyen ember még nem mert egy szenvedő kutya szemébe nézni. Sokat számít a neveltetés is, a szemléletmódot az is nagyban befolyásolja.
Amit tehetsz: járj nyitott szemmel. Ha télen látsz olyat, hogy valaki egy rossz vashordóban tartja az udvaron a kutyáját láncon, szólj a helyi állatvédőknek. Ha állatkínzást látsz, szintén. Nyáron, ha nincs vize a kutyáknak, óvatosan meg lehet kérni a gazdáját, hogy "biztos elkerülte a figyelmét stbstb". De ha nem történik semmi, akkor is érdemes az állatvédőkhöz fordulni. Ők tudják, mi a teendő. Egyedül nem érdemes odamenni az állatkínzóhoz, mert az érzéketlen nemtörődöm emberek általában agresszívek is. Vigyázni kell velük. Ha a rokonságban, baráti körben van kutya, akivel rosszul bánnak, beszélgess el a gazdáikkal, próbálj meg hatni rájuk. A majdani gyermekeidet neveld állatszeretetre. Csatlakozhatsz az állatvédő szervezetekhez, vagy elmehetsz menhelyre segíteni. És ha lesz kutyád, szeresd nagyon! Ő tudni fogja, hogy jó ember vagy! (Több ilyen jó ember kellene... És szigorúbb törvényi szabályozás...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!