Mikor szoknyába vagyok a kutyám folyton "ott" akar szaglászni és nyalogatni akar, régen nem volt ien "hobbija" mitöl szokhatott rá erre vagy miért csinálja ezt?
*hagyd
Nem tudok írni :)
Ja és még annyi, hogy gyakorlásképpen akár vehetsz is fel egy kis időre (1-2 órára) szoknyát mindennap. Aztán ha már látod, hogy nem közelít akkor abba hagyhatod ezt a napi szoknya témát. Vársz kicsit pár napot és megint felveszed megnézni mit csinál. Ha megint azt akkor megint kezded előröl a tréninget.
Nem lehet, hogy mostanában lett ivarérett?
A kutyáknál természetes, hogy "egymást" megszaglásszák, felmérjék a másik eb nemét, termékeny szakaszát, jellemző szagát. Nekem ivartalanított szukám van, de ő is pontosan ezt szokta csinálni. Olyankor határozottan rászólok, hogy "Nem szabad!", és amikor felemeli a fejét, elkapom a pofáját, és előadást tartok neki arról, hogy meg ne próbálja mégegyszer :) Ez persze kényelmetlen neki, és nem bír sokáig a szemembe nézni (én vagyok a falkavezér :)), úgyhogy próbál kitolatni, én meg nem hagyom. Akkor egy-két hétig nem csinálja, aztán ismétlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!