Ha megtámadná a kutyádat egy másik mit tennél?
Mondjuk van egy kistestű kutyád ami a légynek se tudna ártani és van egy nagy agresszív kutya a környéken, akit póráz nélkül szoktak sétáltatni és utálja a fiú kutyákat.
Sétálsz a kutyáddal pórázon és egyszercsak nekiugrik a nagy 60-80Kg-os a kutya a Te 8-10Kg-os kutyádnak és elkezdi tépni. Mit lehet ilyenkor tenni annak érdekében hogy minél kevesebb sérüléssel megússza a kutyád?
Amit utolsó írt, az is nagyon jó. A lényeg, hogy te blokkolsz, és a kutyád maradjon ki az egészből, ennek is nagyon sok variációja van, és a legjobb itt is, ha ketten vagytok, a biztonság kedvéért. Engem húgom vagy barátnőm szokott elkísérni, többnyire. Sokszor viszont egyedül vagyok, ilyenkor jönnek jól az ötletes megoldások.
Egyébként most jutott eszembe egy olyan, amire felfigyel a kutya, de nem túl finom... A vihargyújtó.
Nekem pont azért jutott eszembe, mert célzottan, pontosan tudom használni, nem úgy, mint a sprayt, de persze igazad van, ezzel is vigyázni kell. És legális magadnál tartani.
Akkor lehet használni, amikor a kutya már a tiéden van, elkapta valahol, mert garantáltan felfigyel rá. Sokáig kitart, nem úgy, mint a spray, jóval kisebb is, könnyebb olyan helyen tartani, ahonnan kapásból előveszed. Amint előkaptad, már használhatod is, a spraynél meg vacakolni kell a biztonsági izé elfordításával, és figyelni kell, hogy merre van a nyílása. De ez nem ártalmatlan, hanem súlyos sebet okoz. Ha a kutyám élete a tét, és minden más már késő, akkor jutna eszembe elővenni a vihargyújtót.
Hát faluban valóban nem lehet mindenkit feljelentgetni. De itt egy konkrét esetről van szó. Ha összefognak páran, egészen biztos hogy lesz belőle valami.
Elképzelhető, hogy megbüntetik az illetőt, és kobozzák az ebet.
Én az egyik utcánkban lakót nyomtam fel, mert az utcán tartotta a kutyáját. A bejárati ajtónál volt a tányérja, ami általában üresen állt. ( nyáron is )
És a gyerekeket támadta. Meg aki tartott a kutyáktól.
Többen aláírták a papírt amit írtam. Kértem, hogy bizalmasan kezeljék az adatokat. Így is történt.
A kutyát elvitték, az illetőt meg megbírságolták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!