A németjuhászom egy kutyát támad csak meg a
társaságban! Miért lehet ez?
Figyelt kérdés
A németjuhászom (6 hónapos) , és ahova járunk bandázni,20 kutya szokott ott lenni, és közülük egyet mindig meg támad!Egy stapfordshir terriert!Ő fiatalabb egy hónappal és mindig behódol neki! Az enyém meg nem engedi felállni!Rajta tulgyakorolja a dominanciát?Vagy már több ötletem nicns! Egy csomó mindent már elvetettem! Köszi a válaszért!
2010. nov. 19. 21:38
1/9 anonim válasza:
Egyértelműen dominancia. Ráadásul az amstaff (amerikai staffordshire terrier) be is hódol neki így Ő ezt pozitívumként éli meg. Ha rátámad a kutyára azonnal szedd le róla és különítsd el, kösd ki egy fához és a többi kutya se menjen oda. Ha lehiggadt elengedheted. Tudom drasztikusan hangzik, de ez a legjobb megoldás. Rögtön lehúzni róla és elkülöníteni a falkától. Egy két alkalom után rá fog jönni, hogy ha nem támadja meg a falkatársait (hisz olyankor ők egy nagy falka) nem viselkedik dominánsan akkor játszat velük. Meg egyébként is most még behódol az amstaff mert fiatal, de ha idősebb lesz és nem fogja hagyni magát, össze verekednek nem kizárt, hogy a német juhászod marad alul... Szóval mindenképpen próbáld ki amit ajánlottam. A falkából való elzárás a legjobb. Fő, hogy azonnal cselekedj, mert csak így tudja, hogy miért tetted. Először szólj rá erélyesebben, de csak egyszer. Ha nem tágít, jön a büntetés. Rossz volt, senki nem foglalkozik vele, nem játszhat. Előbb utóbb le esik neki a téma. A német juhászok okosak, szerintem hamar rá fog jönni, hogy nem szabad.
2010. nov. 19. 21:58
2/9 capsread válasza:
Lehet, hogy ezt az agressziót a megtámadott kutya váltja ki. A támadás előtt mi történik? Kérlek írd le pontosan.
2010. nov. 19. 22:44
3/9 anonim válasza:
ha húsz kutyából ketten összeverekednek akkor valóban dominancia a dolog nyittya. a falkavezérségért verekednek. én nem ajánlom a kikötős módszert HA! a kutya teljesen a te oldaladon van és falkavezérnek tekint akkor mikor összeverekednek ne ess pánikba, ne kezdj izgulni hanem: menj oda valóban szedd szét őket, de ne térde+lj le és ne a háta felől közelítsd meg mert azt újabb támadásként fogja fel. miután nem verekednek állj elötte és legyél teljesen magabiztos mert a félelemet és a negatív érzéseket a kutya gyengeségnek teginti. várj amíg lenyugszik és behódol neked.
+ indó: ha kutya pupillája tág (nagy és kerek). akkor harcra készül. esetenként gyilkolási vágy hajtja de ez nem azt jelenti h a kutya menthetetlenül agresszív csak az elején jól kell kezelni.
2010. nov. 20. 08:09
4/9 anonim válasza:
* + infó:...
2010. nov. 20. 19:27
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! NAgyon rendesek vagytok! Én is ezekre tippeltem, meg így is csináltam! Abszolút domináns vok felette! Olvastam Cesar Milan könyvét, meg a Kutyabezéd című könyvet is! Most már van fogalamam a kutyák viselkedéséről!:) De azt nem jól csináltam, h volt amikor hátulról ragadtam meg a kuytámat, máskor kipróbálom azt , h szemből közelítem meg és szedem szét őket! Köszönöm mégegyszer!
2010. nov. 21. 16:22
6/9 anonim válasza:
szivesen. cesar a legjobb! hol vetted a könyveit? XD
2010. nov. 22. 14:31
7/9 A kérdező kommentje:
A könyvét az Alexandra könyvesboltban! A Kutyabeszédet pedig Sophie Collins írta!Ajánlom, sok érdekes van benne!:D
2010. nov. 24. 19:40
8/9 anonim válasza:
na hogy haladsz a kutyussal?
2010. nov. 27. 06:42
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a kérdésed!:) Egyszer volt alkalmam kipróbálni a tanácsokat, akkor működött! Többször nem tudtam még,mert most épp tüzel, és nem vihetem közéjük! De majd fogok írni mindenképpen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!